Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković, srpski teniser, u petak je u Harlingtonu igrao egzibicioni meč protiv Danila Medvedeva i slavio je u dva seta - 6:3, 6:4.

Drugi reket sveta i dalje nije u punoj snazi zbog povrede i operacije kolena, ali je odlučio da nastupi na Vimbldonu, te oseti u kakvoj je formi pred Olimpijske igre.

„Ono što mogu da vam kažem je da sam zaista uživao danas. Igrao sam bez bolova i bio je veliki test biti sa najboljima na svetu. Trenirao sam dobro poslednjih dana. Hteo sam da izađem danas, testiram koleno, pomerim se i saginjem u udarcima. Test je bio uspešan, prošao je veoma dobro“, rekao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak još uvek nosi steznik na kolenu, ali ga konstantno prati hirurg.

„Bile su to veoma intenzivne tri nedelje, naporno sam trenirao da bih imao priliku da budem u Londonu. Moj hirurg je ovde, MVP poslednje tri nedelje, on je kriv, bez njega ne bi bilo moguće biti ovde. Sada želim da idem iz dana u dan i da vidim koliko daleko mogu da idem“, zaključio je srpski teniser.

Takođe, Novak je pomenuo Tejlora Frica, Stena Vavrinku, Lindzi Von, Zlatana Ibrahimovića i ostale koji su se suočili sa sličnim problemima sa povredom. Đoković kaže da se sa svima posavetovao šta da radi i kako da zaleči povredu što pre.

Đoković će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Vita Koprive, a u Londonu brani finale, u kom je prošle godine poražen od Karlosa Alkaraza sa 3:2 u setovima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar