Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Novak Đoković, najuspešniji teniser u istoriji, još uvek je u svetskom vrhu "belog sporta" i ne namerava da odustane od napada na najveće trofeje.

Još 2022. godine Novak je bio na Lejver kupu kada je Rodžer Federer imao veličanstveni oproštaj od tenisa, iako je poslednji zvanični meč igrao još 7. jula 2021. godine, kada ga je Hubert Hurkač razbio na Vimbldonu sa 3:0 u setovima.

Ranije ove godine, preciznije na Vimbldonu, od profesionalnog tenisa oprostio se i Endi Mari, a Đoković se potrudio da bude na terenu i pozdravi jednog od svojih najvećih rivala.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tenisko Reketiranje (@reket.iranje)

Sada, 10. oktobra, Rafael Nadal je objavio da će se penzionisati posle Dejvis kupa ove godine u novembru, što znači da više neće imati zvaničnih mečeva na ATP turu.

Đoković je najavio da će se pojaviti u Malagi na Nadalovom oproštaju, što neće uticati na Novakove ostale obaveze koje se tiču tenisa, pošto se Završni masters u Torinu igra do 17. novembra (ako Srbin uopšte bude tamo igrao).

PROČITAJTE JOŠ:

To znači da je Novak ostao jedini aktivni igrač od „velike četvorke“, koja je dugi niz godina harala svetskim tenisom. I ne samo da je Đoković i dalje aktivan, nego je ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja, gde god se pojavi, iako ove sezone ima „samo“ medalju sa Olimpijskih igara.

Đoković je trenutno četvrti teniser sveta, osmi je u trci za Torino, ali na Mastersu u Šangaju može da se domogne i jubilarne stote titule u karijeri.

Takođe, Novak do sada ničim nije pokazao da razmišlja o penziji, a u 2025. godini očekuje se da napadne grend slem titule, koje su ove sezone otišle u ruke Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, koji su sada ubedljivo najbolji i najopasniji Đokovićevi rivali.

PROČITAJTE JOŠ:

„Već imam 37 godina, što je ozbiljna starost za profesionalnog tenisera. Igram skoro 20 godina i moje telo to sve više oseća. Baš zato igram ređe i postajem izbirljiviji kada je u pitanju moj raspored. Moraš biti opsednut, ali na dobar način. Odlaziti na spavanje i buditi se misleći o tome kako da postaneš bolji. To važi još više za individualne sportove, jer u njima nema nikoga iza koga bi se mogao sakriti. Ima mnogo gladnih vukova, mladih igrača koji izazivaju veterane, ali mi smo još uvek jaki“, rekao nedavno je Đoković i tako potvrdio da i dalje želi da se nadmeće sa mlađima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar