Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Tanjug AP Photo/Kin Cheung)

Šta od meča Novaka Đokovića i Huberta Hurkača očekuju u Poljskoj?

Foto: Nova.rs

Dominik Senkovski, novinar poljskog „Sporta„, smatra da će jedna stvar u igri Hurkača biti ključna ukoliko želi da izbori četvrtfinale Vimbldona.

„Nadam se da će se Hubert boriti. Mora da sačuva svoj servis i da servira baš dobro. Bez toga bi njegove šanse bile veoma male. Mislim da bi mogao da iskokoristi male prilike koje će mu Novak dati. Mora da odigra na 100 odsto svog potencijala da bi bio u igri“, počeo je Senkovski za Nova.rs.

Ovaj susret je na programu kao poslednji na Centralnom terenu i ne očekuje se da počne pre 18.30, osim u slučaju velikih iznenađenja.

PROČITAJTE JOŠ

Analizirao je i šta bi potencijalno moglo da se desi na 100. meču Novaka Đokovića na Vimbldonu. I on daje prednost srpskom asu, ali i pokazuje kakvo bi oduševljenje nastupilo u Poljskoj u slučaju senzacije trenutno 18. igrača sveta.

„Nisam siguran da može da iznenadi, ali verujem da može da se bori. Osvajanje jednog seta bi bio dobar rezultat, uzimanje dva seta veoma dobar rezultat. Da pobedi Novaka? Mislim da bi to bilo veliko iznenađenje, ako ne i senzacija. Nadam se da će Hubert pristupiti meču sa pravim psihičkim stavom. Nema ništa da izgubi“, rekao je i tako pogodio upravo one rečenice koje Đoković često govori.

Hubert Hurkač
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Protiv njega niko nema šta da izgubi i zato su izuzetno opasni, ali to mu obično daje samo dodatnu motivaciju.

Iako je Hurkač osvojio masters u Majamiju pre dve godine, ipak će se zauvek pamtiti kako je poslao Rodžera Federera u penziju nakon što ga je savladao na Vimbldonu u tri seta.

„Iskreno, Đoković je i te kako svestan da je trava Hurkačeva najbolja podloga. Problem je što Srbin igra još bolje na Vimbldonu i tako je već godinama unazad. Šteta je što je ovaj meč već u četvrtoj rundi. Voleo bih da je ovo finale“, završio je Senkovski.

Zaista mnogi žale što ovaj meč nije došao u kasnijoj fazi jer nema dileme da u četvrtoj rundi ima i mnogo lakših protivnika.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Novaka na gem lopti Australijanca, ovom se nije nadao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar