Novak Đoković Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Džimi Konors, nekada prvi teniser sveta i najtrofejniji igrač svih vremena, govorio je o šansama da postane trener Novaka Đokovića.

On je u svom podkastu „Prednost Konors“ pričao o Đokoviću i njegovom raskidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem, a domaćin mu je bio sin Bret.

„Dobro je stvari nekad prodrmati, ali nije više zabavno, zar je uvek krivica do trenera? Znate, ‘vreme je da se otarasite trenera!’ Vi ste sa nekim, putujete zajedno iz nedelje u nedelju i jedete i provodite vreme zajedno. Ponekad vam je potreban odmor. Da protresete sve i vidite šta ide iz toga. Možda ga je Goran odveo najdalje što je mogao“, kazao je Konors.

PROČITAJTE JOŠ:

Teško je trenirati najboljeg svih vremena.

„I onda, dođe neko drugi, vidi nešto drugo, jer da budemo jasni, radite sa najboljim igračem svih vremena. Promene i sugestije koje donosite su minimalne. Ljudi sa tribina i mnogi koji misle da poznaju tenis to stvarno ne vide.“

Konors bi dobro razmislio kada bi ga Novak zvao da mu bude trener.

„Ja sam van posla, Bret. Volim da radim teniske podkaste i pričam o tenisu sa tobom, ali znaš, ako se ukaže prilika, to bi svakako bilo zadovoljstvo i čast da on razmotri moje ime. Ali kako stvari idu, malopre smo pričali o Danijel Kolins i kako se život menja i trenutno sam zadovoljan ovim što radim. Volim svoj život i sve u vezi njega“, zaključio je Konors koji u karijeri ima 109 titula, dok je Đoković na 98.

Novak od raskida sa Ivaniševićem sarađuje sa Nenadom Zimonjićem, dugogodišnjim prijateljem, ali još uvek nije zvanično potvrđeno da mu je on novi trener. U ovom trenutku teško je očekivati da će Konors biti Novakov trener, ali Đoković nas je navikao na iznenađenja u poslednje vreme, pa je tako sve moguće.

Međutim, treba znati da Novaku sada sledi nekoliko najbitnijih meseci u godini, pošto će mu Masters u Rimu poslužiti kao priprema za Rolan Garos, a onda slede Vimbldon i Olimpijske igre, tako da je mogućnost za iznenađenje minimalna.

Takođe, Novak u poslednje vreme nije otpustio samo Ivaniševića, već i Marka Panikija, kojeg je zamenio Gebhard Fil-Grič, koji je već radio sa srpskim teniserom u prošlosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar