Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković trenutno zauzima drugo mesto na ATP listi sa 7.460 bodova, i uoči US Opena pokušava da odbrani 2.000 poena osvojenih titulom prošle godine.

Na prvom mestu je Italijan Janik Siner sa 9.360 bodova, koji ima priliku da dodatno poveća svoj saldo jer je prošle godine u Njujorku osvojio svega 180 bodova. S obzirom na to, Siner će izvesno ostati na vrhu ATP liste i nakon US Opena, bez obzira na rezultate najbližih konkurenata.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković, iako ne može da poveća svoj broj bodova, moraće da brani svoju poziciju od rivala kao što su Karlos Alkaraz i Aleksandar Zverev. Alkaraz, trenutno treći na ATP listi sa 7.360 bodova, brani 720 bodova iz prošle godine, a u slučaju da osvoji titulu, mogao bi da se popne na 8.640 bodova, što bi ga dovelo ispred Đokovića. Zverev, koji je četvrti sa 7.035 bodova, brani 360 bodova i takođe ima šansu da pretekne Đokovića u zavisnosti od ishoda turnira.

Pored ovih igrača, Danil Medvedev, koji je peti sa 6.275 bodova, takođe brani veliki broj bodova pošto je prošle godine igrao finale, pa je njegova šansa za prelazak Đokovića manja, ali ne i nemoguća.

Foto: ATP lista

Ostali srpski teniseri na ATP listi su Miomir Kecmanović na 54. mestu, Dušan Lajović na 66. mestu, Laslo Đere na 109. mestu, i Hamad Međedović na 137. mestu.

Naredna ATP rang lista biće objavljena 9. septembra, odmah nakon završetka US Opena, kada će se videti kako su ovi mečevi uticali na poredak na svetskoj rang listi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare