Foto: Profimedia

U petak uveče su otvorene Olimpijske igre na najoriginalnijoj ceremoniji do sada.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Iako u pojedinim trenucima nije bila spektakularna kako su se mnogi nadali, na kraju će ipak biti posebno upamćena zbog mnogo stvari koje nikada nismo videli do sada.

Kiša je pretila da sve pokvari jer je satima besomučno padala, ali smo na kraju dobili nezaboravan deffile sportista na brodovima, sjajne performanse i nestvarno paljenje olimpijske baklse.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski sportiste predvodili su nosioci zastave Maja Ognjenović i Dušan Mandić, ali nisu svi bili prisutni na ceremoniji otvaranja. Među njima je bila i najveća zvezda srpskog tima Novak Đoković.

Najbolji teniser svih vremena nije se našao na brodu sa srpskim sportisitima, a razlog je veoma jednostavan.

U subotu ga već oko 13.30 čeka pvi meč na turniru protiv Metjua Ebdena na startu turnira.

To znači da ga čeka ranije ustajanje kako bi se spremio za start turnir a i pohod na zlato, a otvaranje je trajalo do ponoći i kasno se vraćalo u smeštaj.

Čak i da je bio samo na brodu, naša delegacija je šprošla pred sma kraj defilea uveliko posle devet sati tako bi i u toj varijanti kasno bio u smeštaju.

Nije bilo na primer ni Nikole Jokića, koji poput većine igrača iz našeg košarkaškog tima, imao problem sa transportom iz Lila u Pariz. Košarkaši su u prvoj fazi turnira smešteni u Lilu, gde se igra grupna faza, pa stoga većina njih nije mogla da dođe na otvaranje. Zapravo, tu su bili samo Filip Petrušev, Uroš Plavšić i Nikola Milutinov.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare