Novak Đoković se još jednom plasirao u četvrtfinale US Opena pobedom nad Bornom Gojom, a sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Đoković je nakon maratona sa Laslom Đereom od tri sata i 45 minuta izašao na teren rešen da se na njemu zadrži što je manje moguće. Smanjio je to na nešto ispod dva i po sata jer je slavio sa 6:2, 7:5, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo u tom ritmu je i otvorio meč i stigao do brejka već u prvom gemu, a onda je relativno lako priveo i setu kraju sa 6:2. U tom trenutku se sjajno zabavljao, pa je hvatao lopticu koja pada direktno u džep ili imao nekoliko razmena sa publikom.

Ipak, bilo je tu i provokacija, pa se u jednom trenutku požalio sudiji. Naime, kap koja je prelila čaša bio je trenutak kada je jedan navijač povikao „da“ u trenutku kada je lopticu zakucao u mrežu.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

U drugom setu je viđena velika borba, pa je Borna Gojo ovog puta otvorio brejkom. Onda je došlo do potpune promene, Novak je napravio jedan, a onda i drugi brejk za 6:5. Kasnije je posao rutinski priveo kraju.

Od tog trenutka je igrao u nekom neobičnom ritmu, ritmu koji mu je omogućavao da drži Goja na distanci i da istovremeno vreba šanse za trijumf.

To je na kraju i uspeo za dva sata i 20 minuta i zakazao okršaj sa Tejlorom Fricom koji je sa 7:6(2), 6:2, 6:2 savladao Dominika Štrikera ranije tog dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković demolirao Milera za prolaz u drugu rundu US Open

Đoković - Gojo 6:2, 7:5, 6:4