Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Novak Đoković prolazi krozi izuzetno teško razdoblje u karijeri u 2024. godini. Ipak, svi veliki šampioni su pre ili kasnije morali da se suoče sa tim.

Srpski teniser je postao sinonim za konstantnost, pa je svaki poraz pre polufinala proglašavan za katastrofu.

PROČITAJTE JOŠ

U poslednjih nekoliko godina su i porazi u finalima doživljavani kao da je podbacio, što i ne čudi kada se zna da je samo prošle godine osvojio sedam titula. Navikao je navijače samo na najbolje, pa je sada teško prihvatiti period kroz koji period prolazi.

Od 2006. godine kada je osvojio prvu titulu na ATP turu u Amersfortu nikada nije imao ovoliko dug period bez trofeja.

Novak je u 2024. godini stigao samo do finala Vimbldona (u kom je slavio Karlos Alkaraz sa 6:2, 6:2, 7:6(4)) i do dva polufinala. Još luđe deluje podatak da nema nijednu Top 10 pobedu u sezoni, što mu se baš, baš dugo nije desilo.

Ipak, suša koja traje od početka 2024. godine je sada najduža u karijeri. Drugi sušni period je onaj iz 2018. godine kada se vraćao nakon operacije lakta.

Novak je 2018. godine prvu titulu morao da čeka šest meseci i 14 dana kada je podigao trofej Vimbldona srušivši u finalu Kevina Andersona.

Srbin će sledeću šansu da dođe do trofeja imati na Olimpijskim igrama (teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta) i tada bi mogao da dođe do jedinog trofeja koji mu nedostaje u bogatoj karijeri.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare