Novak Đoković
Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Novak Đoković je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i od tada odlučio da napravi nešto dužu pauzu. To bi moglo ozbiljno da ga košta.

Srpski teniser je svesno odlučio da se ne takmiči na mastersu u Sinsinatiju i tako se pomirio sa tim da će izgubiti 1.000 ATP bodova jer je prošle godine osvojio turnir nakon spektakularne pobede nad Karlosom Alkarazom u finalu (po mnogima najbolje masters finale svih vremena).

PROČITAJTE JOŠ

Ove godine je Đoković odlučio da ne igra Sinsinati pred US Open, pa će od sledećeg ponedeljka imati 1.000 bodova manje, tačnije 7.460.

To praktično znači da bi u teoriji do US Opena i objavljivanja liste nosilaca mogao da padne na treće, pa čak i četvrto mesto ATP liste.

Da bi ga pretekao Karlos Alkaraz mora da slavi na sledeća dva susreta. Prvi igra protiv Gaela Monfisa, a onda će igrati protiv boljeg iz duela Holgera Runea i Nuna Boržeša.

Ukoliko slavi na oba susreta preteći će Srbina na ATP listi.

Ipak, to nije kraj jer bi i Aleksander Zverev mogao da pretekne srpskog asa. Ipak, Nemcu u Sinsinatiju „igra“ samo titula.

Ovo znači da bi Srbin mogao da bude treći ili četvrti nosilac na žrebu za poslednji grend slem u sezoni čime bi u polufinalu mogao da se ukršta sa Karlosom Alkarazom ili Janikom Sinerom, a onda i u finalu. To znači da će mu put ka titulu postati još teži jer bi u slučaju da ostane na drugom mestu, barem do finala izbegao susret sa Italijanom.

Naravno, više informacija će biti poznato kada turnir u Sinsinatiju bude završen, a sledećeg četvrtka i obavljen žreb za grend slem.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar