Novak Đoković i Aleksandar Mitrović Foto: TANJUG/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oduševljen je bio srpski teniser.

Aleksandar Mitrović ispričao je jednu anegdotu o najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću, a zbog nje je sada reagovao i srpski teniser.

Napisao je na svom Instagram profilu Đoković: „Hvala ti brate“ i tako potvrdio jaku vezu srpskih sportista koji su se međusobno uvek podržavali.

PROČITAJTE JOŠ

Mitar je pre nekoliko dana otkrio kako je jednom zbog Đokovića umalo hteo da se potuče sa celim svojim timom.

Poznato je da u Engleskoj srpskog tenisera uglavnom ne vole i to se vidi na Vimbldonu gde je sedam puta osvajao pehar i svejedno nije dobio podršku koju je zaslužio.

„U Engleskoj, za Đokovića, pa ja sam hteo da se pobijem! Bio sam nekoliko puta na ivici da se pobijem sa saigračima. Sećam se kad je igrao finale Vimbldona protiv Federera. Bila je frka, od 30 igrača i stručnog štaba, samo jedan golman Španac i ja smo bili za Đokovića, a 28 njih za Federera“, ispričao je Mitrović u podkastu Alesto.

Reč je o finalu londonskog grend slema iz 2019. godine kada je Federer imao dve meč lopte u petom setu, ali je na kraju izgubio meč posle više od četiri sata epskog teniskog spektakla.

„Meni kuva nešto… Krenuli oni da prozivaju… I sad kad neko nešto kaže loše o Đokoviću, ja da se pobijem. Volim ga k’o brata. Krivo mi je što ga ljudi osporavaju, čak i kod nas. Ja ne znam reč kojom bih ga opisao, dobar čovek, ljudina, fer-plej igrač i uvek mu nalaze nešto. Evo i sad se iznerviram kad pričam. Najbolji teniser ikada. Što ga više vređaju, to ga više gura. To je naš mentalitet“, dodao je Mitrović.

Kazao je i da Novaka nije upoznao lično, mada su se nekoliko puta čuli putem Instagrama porukama.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar