Foto: Tanjug AP Photo/Kin Cheung)

U očima Novaka Đokovića je Hubert Hurkač samo jedno - ubica džinova. U svakom odgovoru od kada je saznao da će u osmini finala Vimbldona igrati protiv Poljaka isticao je upravo taj momenat.

Foto: Nova.rs

I pored toga što je godinama već Top 10 igrač, što je i masters šampion (osvojio Majami 2021, prvi masters na kom nisu igrali ni Rodžer Federer, ni Đoković, ni Rafael Nadal od nastanka „Velike trojke“), uvek će ostati upamćen po jednom jedinom meču.

Hubert Hurkač je 2021. godine srušio Federera sa 6:3, 7:6(4) i tek onda frapantnih 6:0. Tako je osvajač 20 grend slema karijeru završio tako što je poslednji set odigrao bez da osvoji ijedan gem.

Ovo nije zaboravio Đoković, koji je imao problem da se seti da je pre četiri godine zapravo igrao sa Hurkačem (5-0 u međusobnom skoru) na Vimbldonu, ali nije zaboravio šta je Poljak uradio svom velikom rivalu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam da li sam ikada igrao sa njim na travi, a pre četiri godine sada se sećam da je bio tesan meč. Servira izuzetno snažno i dobro, pokriva teren dobro, ima duge ruke, ima dobar osećaj na mreži, imao je uspehe u dublu. Može da se brani veoma dobro za visokog igrača, čak i klizi. Veoma kompletan igrač ne vidim mnogo rupa u njegovoj igri. Znam da će to biti najveći izazov turnira za mene, nije do sada izgubio set na turniru, pobedio je Federera ovde pre nekoliko godina. Igrač kom ne smeta da igra na velikom stadionu, mnogo ga volim i van terena. Biće velika borba, znam da moram da budem najbolji“, nije imao nikakvu dilemu Đoković.

Srpski teniser će odigrati jubilarni 100. meč na Vimbldonu, što je za mnoge igrače nemoguć zadatak. Više od njega imaju samo Džimi Konors (102) čiji rekord može da padne do kraja ovog izdanja, te Rodžer Federer koji je na čak 119 mečeva.

Novak, koji je odigrao 17 četvrtfinala Rolan Garosa do sada, igrao je 13 puta u četvrtfinalu najvećeg turnira na planeti, a ukoliko dođe do 14. izjednačiće se sa Konorsom na večnoj listi. Bilo bi mu to 56. četvrtfinale grend slema i samo bi dva zaostajao za Federerom.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Hurkačev trener Kreg Bojnton istakao je da se njegov igrač znatno razlikuje od onog od pre dve godine.

„Dopada mu se podloga i odgovara njegovom stilu da igra na travi. Tu se vide svi njegovi kvaliteti. Teniser mora da razume kako podloga utiče na njegovu igru. Kada ne morate da se nosite sa tim, imate već prednost. Mnogi ne razumeju igru na travi, sezona je kratka, pa se zato vade na tvrdim podlogama ili šljaci. Od početka saradnje sa Hubertom video sam da neće imati problema na travi“, kaže Bojnton.

Poljski igrač se nalazi u odličnoj formi, jer na Vimbldonu još uvek nije izgubio ni set. Ipak, Novak je često kroz karijeru znao da završava takve nizove.

„Nikad ne gledamo unazad, naš rad je proces koji ide unapred. Hubert je drugačiji igrač i osoba nego pre dve godine. Fokusiramo se samo na ono što moramo da uradimo sada“, dodao je Bojnton.

BONUS VIDEO Novakov volej za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar