Srbija vs Burgarska Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Najbolji teniser planete Novak Đoković čestitao je fudbalerima Srbije na plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: Nova.rs

Srbija je na Evro otišla remijem sa Bugarskom (2:2) u nedelju popodne u Leskovcu i to neposredno pre nego što je počelo Novakovo finale sa Janikom Sinerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato Nole nije stigao da isprati taj meč, ali su uz njega svejedno bili neki od povremenih reprezentativaca iz tima Dragana Stojkovića Piksija.

Luka Jović nije dobio poziv za mečeve sa Belgijom i Bugarskom, pa je bio u Torinu da gleda polufinale, dok se pre toga Novak sreo sa Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem.

„Prvo da im čestitam. Stvarno su to uradili? Nisam znao. Luka Jović je bio sa suprugom na meču, Dušan Vlahović je bio pre nekoliko dana, gledao sam njega i Kostića na utakmici, pričali smo. Drago mi je ako imam pozitivan uticaj na njih, to mi daje radost i stvarno je čast biti u poziciji da utičeš na to pozitivno, da ga inspirišeš, nešto što će pomoći njemu ili njoj, da se bolje pripremi, oporavi, uradi“, rekao je Novak na konferenciji posle finala sa Sinerom.

Otkrio je i koje je najčešće pitanje koje mu drugi sportisti postavljaju, pošto i sa 36 godina igra kao da ima bar deset manje.

„Ono što sam dobijao kao najučestalije pitanje od sportista je taj mentalni aspekt, kako biti jak mentalno, kako se nositi sa pritiskom. Kako se oporaviti od napornog perioda, biti svež za naredni izazov. Sport se danas mnogo promenio, posebno timski sportovi. Imaju mnogo veći broj utakmica fudbal i košarka, duge sezone, pričam o najvišim nivoima, ubacili su sad i tu neke stvari“, objasnio je Đoković.

BONUS VIDEO: Trenutak kada je Novak osvojio Završni masters u Torinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar