Foto: EPA/EFE Neil Hall

Češka teniserka Barbora Krejčikova rekla je da joj je osvajanje titule na Vimbldonu najveće dostignuće u karijeri i najbolji dan u životu.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Barbora je u finalu savladala italijansku igračicu Jasmin Paolini, koja je pre oko mesec dana igrala i finale na Rolan Garosu i takođe izgubila.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izuzetno je teško objasniti kako se sada osećam. Niko ne veruje da sam stigla do finala i niko ne veruje da sam osvojila Vimbldon. Ja i dalje ne verujem“, rekla je Krejčikova posle meča.

Krejčikova je u meču za titulu pobedila sedmu teniserku sveta posle tri seta, 6:2, 2:6, 6:4.

„Pre dve nedelje imala sam vrlo težak meč, nisam bila u dobroj formi pre toga jer sam bila povređena i bolesna. Nisam imala dobar početak sezone. Neverovatno je da stojim ovde sada i da sam osvojila Vimbldon. Nemam pojma kako se to dogodilo“, nastavila je Krejčikova.

Ona će od ponedeljka sa 32. mesta skočiti na 10. mesto na WTA listi. Barbora je čestitala Paolini na rezultatu i prikazanoj igri na londonskom grend slemu.

„Borile smo se za svaki poen, na kraju sam ja imala više sreće, ali sjajno je šta je uspela da postigne u kratkom periodu, čestitam“, dodala je Krejčikova.

FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ona je posebno pomenila svoju mentorku bivšu šampionku Vimbldona Janu Novotnu, koja je umrla 2017. godine posle duže bolesti.

„Taj dan, kada sam joj pokucala na vrata, promenio mi je život. Tada sam završila juniorsku konkurenciji, nisam znala šta da radim – da li da nastavim da se bavim profesionalno tenisom ili da se posvetim obrazovanju. Ona mi je rekla da imam potencijal i da bi definitivno trebalo da idem u profesionalce“, rekla je Krejčikova.

„Pre nego što je umrla rekla mi je da mogu da osvojim grend slem. Ostvarila sam to u Parizu 2021- godine, to je bio neverovatan trenutak za mene i nikada nisam mogla da sanjam da ću osvojiti isti trofej koji je Jana osvojila 1998. godine“, dodala je 28-godišnja teniserka.

Ona je rekla da ne zna kako će proslaviti titulu.

„Nadala sam se da mogu da osvojim trofej, ali nisam znala do poslednjeg poena. Razgovaraću sa mojim timom, mnogo toga smo prošli poslednjih meseci. Srećna sam što smo ovde i što mogu da proslavim uz ovaj prelep trofej i sutra uživam u slobodnom danu“, rekla je Krejčikova.

Paolini je prva italijanska teniserka koja je igrala u finalu Vimbldona u singlu. Ona će od ponedeljka biti peta teniserka sveta, što će biti njen najbolji plasman u karijeri.

Ona je igrala u drugom grend slem finalu u karijeri, nakon što je prošlog meseca u finalu Rolan Garosa izgubila od Poljakinje Ige Švjontek.

„Hvala svima što ste došli, videti pun stadion je ostvarenje sna. Barbora, igrala si neverovatno. Igraš tako predivan tenis, čestitam tebi i timu. Poslednja dva meseca su bila luda. Hvala mom timu, mojoj porodici, uvek me podržavaju, bez njih ne bih bila ovde“, rekla je 28-godišnja Paolini.

Ona je zahvalila publici na podršci i rekla da joj je poraz teško pao.

„Danas sam pomalo tužna. Pokušavam da se smejem pošto moram da se setim toga da je ovo i dalje dobar dan, igrala sam u finalu Vimbldona. Kao mala sam gledala finale i navijala za (Rodžera) Federera. Ovo su bile divne dve nedelje i hvala svima koji su to omogućili“, rekla je Paolini.

BONUS VIDEO: Novakov brejk u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar