Foto: AP Photo/Charles Krupa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je svoju 24. grend slem titulu u nedelju na ponedeljak.

Novak je tada u tri seta finala sa Danilom Medvedevim, uspeo da izađe na kraj sa ruskim igračem sa 6:3, 7:6 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro tri i po sata tenisa i teške borbe, značila su i da Novak poravnava rekord Margaret Kort po broju osvojenih grend slemova, pa je sada i vlasnik rekorda u obe konkurencije i ima šansu da se osami na vrhu.

Međutim, posebno impresivno deluje podatak da je Novak polovinu svojih titula osvojio tokom najboljih dana dominacije Rodžera Federera i Rafaela Nadala, odnosno do 30. rođendana.

Drugu polovinu titula je osvojio nakon 30. rođendana koji je proslavio maja 2017. Ako uzmemo u obzir da je baš te 2017. imao jednu od većih kriza u karijeri i povredu lakta, te da se vratio na vrh tek titulom na Vimbldonu 2018. jasno je koliko mu je poslednjih pet godina bilo uspešno.

Potvrda je stigla i u finalu US Opena gde je Novak uzeo 12. grend slem trofej posle 30. rođendana. I ne namerava da stane, jer su tridesete nove dvadesete kad ste toliko posvećeni svom cilju.

Taj cilj je bio da prestigne i Nadala i Federera po broju grend slemova i uspeo je jer je Rodžer pre povlačenja stao na brojki 20, a Rafa je dogurao do 22 titule sa najvećih turnira. Đokoviću 25 za početak sada deluje kao baš lepa brojka.

BONUS VIDEO: Najzanimljviji detalji finala Novaka Đokovića i Danila Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar