Foto:MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Novak Đoković je savladao Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara rezultatom 6:1, 6:4 i nastavio pohod na zlatnu medalju.

Foto: Nova.rs

U razgovoru za strane medije uporedio je mečeve na Olimpijskim igrama i Rolan Garosu, pošto se igraju na istim terenima u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao bih, ako moram da se poredim Olimpijske igre i Rolan Garos, intenzivnije je, zbog elementa predstavljanja svoje država. Oseća se tenzija, drugačija je atmosfera. Poslednjih par dana je veliko interesovanje za meč i to utiče. Skoro savršen meč, onda se zakomplikovalo, nanizao je gemove. Osećao sam se dobro i samopouzdano“.

Pitali su Đokovića i da li je ovo poslednji meč njega i Nadala.

„Obojica nastavljamo, videćemo da li ćemo se sastajati na velikim turnirima. Selektiraćemo turnire i on i ja, ne znam kako se oseća. Nijedno rivalstvo u tenisu nema 60 mečeva, epski dueli, odigrali smo najduže grend slem finale od šest sati. Mečevi sa uglavnom osnovne linije. Hteo sam danas tako da igram, da budem agresivan i pomeram ga. Ovo je izazov za sve nas. Treba imati samopouzdanje. Želim mu sve najbolje, jedna je od najbitnijih figura našeg sporta“.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Vreme u Parizu ovih dana je prilično promenljivo.

„Sutra će biti 35 ili 36, mislim da ne krijem što je dobro. Vreme je neizvesno. Jeste li vi Francuz? Onda znate bolje od mene. Bilo je kiše, zato sam i došao malo ranije u Pariz da se aklimatizujem“.

Osvrnuo se i na njihov međusobni odnos van terena.

„Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar