Foto: AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković je od nedelje postao najbolji teniser u istoriji (osvojio 23. grend slem titulu), ali mu to mnogi ne priznaju. I to pravdaju na svaki način, osim objektivnim pristupom.

Adriano Panata, šampion Rolan Garosa iz 1976. godine, i dalje smatra da je najveći teniser svih vremena Rodžer Federer. Nikada nije krio da mu je Švajcarac miljenik, ali ni da ne voli srpskog asa.

PROČITAJTE JOŠ

Čak ni rekordna titula nije promenila njegovo mišljenje.

„Samo ću izneti svoje lično mišljenje. Za mene se ništa ne menja, koliko god titula osvojio Novak Đoković, jer svako stvari vidi drugačije. Tema ‘Velike trojke’ je malo preterana i stalno se priča ko je najveći svih vremena. Pa ja ću onda reći da je Federer najveći i niko ne može da promeni moje mišljenje. Novak možda ima najviše slem pehara u ovom trenutku, ali ljudi stvarno vole Rodžera i tako će uvek biti,“ rekao je Panata.

Federer je karijeru završio sa 20 grend slem trofej, a Rafael Nadal u ovom trenutku ima jednu titulu manje od srpskog asa.

„Ako se smatra da je Srbin najbolji, dobro, pozabavićemo se time, nije to ništa strašno. Stvar je u tome što je ova tema malo preterana, a hoćete li biti najveći zavisi od mnogo faktora. Kao što sam već rekao, uopšte me ne zanima koliko će trofeja Đoković da osvoji, jer za mene će Rodžer Federer uvek biti najveći teniser u istoriji,“ naglasio je Panata, koji je u karijeri osvojio deset titula.

Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Thibault Camus

On je i ranije napadao srpskog asa, kao aprila prošle godine.

Iz svake reči se mogao čuti prezir prema čoveku koji je 20 puta osvojio grend slem turnire.

„Novak Đoković? Nemam ništa protiv njega, ali ga ne volim. U poslednje dve godine nije doneo nijednu pravu odluku. Imao je i neke nepopularne izjave“, poručio je Panata.

Sa druge strane o Rodžeru Federeru je govorio dijametralno suprotno.

„Federer jeste i uvek će biti sinonim za tenis“, rekao je Italijan.

Bivši teniser koji je 1978. osvojio Rolan Garos nije se zaustavio sa kritikama.

„Današnji tenis ne volim, rekao bih da mi je dosadan. Pratim samo italijanske tenisere, recimo da ga gledam zog patriotizma. Janik Siner i Mateo Beretini su moderni, jaki sportisti, moram da kažem i da se dosta razlikuju jedan od drugog“, poručio je Italijan.

BONUS VIDEO  Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare