Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Italijanski teniser Janik Siner biće prvi nosilac na Mastersu u Madridu, što će mu biti prvi put da ima takvu ulogu na turniru serije 1.000.

Siner je ubedljivo u najboljoj formi od početka godine od svih tenisera, uzeo je već tri titule, a stigao je i do drugog mesta na ATP listi.

Italijan će u Madridu imati priliku za novih 1.000 ATP bodova, pošto prošle godine nije učestvovao na ovom turniru, na kom ponovo nećemo gledati Novaka Đokovića.

„Osećam se prilično dobro, srećan sam što sam ovde. Prošle godine nisam mogao da igram. Poseban je turnir, nadam se da ću moći da igram na visokom nivou, što je za mene najvažnije. Videćemo šta će se desiti“, rekao je Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Janik je prošli meč izgubio od Stefanosa Cicipasa u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, a taj duel obeležila je velika sudijska greška na štetu Italijana.

„Kao što sam rekao, takve stvari se dešavaju. Svako može da pogreši, to je sve. Jasno je da bih više voleo da sam u nedelju na terenu nego kod kuće, ali ima mnogo gorih stvari u životu. To je nešto što sam u potpunosti preboleo“.

Upitan je i o Rafaelu Nadalu, koji će uskoro verovatno završiti karijeru.

„Kada sam imao 14 ili 15 godina, prvi put sam otišao u Rim i video ga kako trenira. Prvi put sam ga video uživo, bilo je neverovatno. Mogao sam da vidim taj intenzitet. Isti je i danas. Strast ga održava, sjajno je što ga i danas mogu videti“.

Ukazao je veliko poštovanje prema Novaku i Alkarazu, pošto je upitan da li sebe smatra najboljim na svetu.

„Teško je odgovoriti na to pitanje. Uvek gledamo aktuelni trenutak. Mislim da ne mogu da se poredim sa Đokovićem i svim što je uradio. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao što imam i prema Karlosu, koji je osvojio više titula od mene. Trudim se da igram svoj tenis, da dam sve od sebe i vidim šta mogu da postignem“.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni cilj ove godine su mu Olimpijske igre u Parizu.

„Jasno je da su Olimpijske igre veoma važan događaj za mene. Nisam mogao da igram na prošlim, tako da sam srećan što sam deo događaja koji okuplja toliko sportista. Razgovaraću sa njima, upoznaću nove sportiste, pokušaću da razmenim iskustva oko treninga“, zaključio je Siner.

Janik je slobodan u prvom kolu Madrida, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Lorenca Sonega i kvalifikanta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar