Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Srpska teniserka nastavlja da piše svoju tenisku priču na londonskoj travi.

Natalija je posle veoma uzbudljivog meča pobedila Tamaru Korpač u dva seta i plasirala se u treće kolo trećeg grend slema sezone sa 7:5 i 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro dva sata

Sledeća rivalka joj je Petra Kvitova, Čehinja koja je već zaršila svoj posao protiv Aleksandre Sasnovič u dva seta.

Jednu Čehinju, Karolinu Pliškovu je već šokirala naša igračica na londonskoj travi, pa nema sumnje da će se nadati pobedi i protiv Kvitove.

U meču sa Korpač igrala je pametno i taktički veoma dobro. Mnogo slajseva i blokova koji su završavali u polju rivalke često je vodilo ka greškama Tamare Korpač koja se trudila da igra snažno, ravno i duboko.

Zbog toga je više i grešila, dok je Stevanovićeva pažljivo birala kada će da napadne i kada je to činila, uglavnom je pogađala i ostavljala protivnicu nemoćnom.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Bolje je i menjala ritam kada bi pozivala protivnicu na mrežu, pa je onda terorisala volejima ili pasing šotovima i sve je to davalo rezultata u dugom i mukotrpnom meču.

U prvom gemu je Stevanovićeva nadoknadila 0:30 i dobila gem za 1:0, da bi već u četvrtom imala šansu za brejk.

Tada je njen slajs završio u mreži, a nedugo zatim je zabrinula svoje navijače kada je zatražila pomoć lekara koji je došao i izmerio joj pritisak.

Za to vreme je Korpač cupkala pored terena, dok je Srpkinja i zvanično zatražila medicinski tajm-aut.

Posle duže pauze meč je nastavljen pri rezultatu 3:2, ali je naša igračica ispala iz ritma. Branila se i spasila nekoliko brejk šansi u sedmom gemu, ali je onda petu Korpač pretvorila u vođstvo 4:3.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Nije joj prednost dugo potrajala jer je Natalija odmah izjednačila, a onda i povela. Imala je set loptu koju je propustila u desetom gemu, a onda je u 12. slomila otpor protivnice i povela sa 1:0.

Drugi set je počeo brejkom i ribrejkom, ali nije bilo mnogo razloga za bojazan jer je Stevanovićeva delovala bolje i kao da ima više energije na terenu.

Posle skoro svakog poena, Nemica bi se podbočila i videlo se da neke udarce odigrava tako što samo ošamari loptu, pa gde ode.

Potom je Natalija odigrala jedan od uzbudljivijih gemova ove sezone, pošto je povela sa 3:1 posle 15 minuta i čak osam brejk šansi.

Tek je drajv volejem i još jednim dobrim udarcem vezala dva poena, da bi nešto akše uzela gem za 4:1. Tamara je nakon toga krenula na sve ili ništa, imala je dve brejk lopte u sedmom gemu, ali je poslala paralelu u aut kada je bilo najbitnije i Stevanović je otišla na 5:2.

Tu nije bio kraj drami, jer je Stevanovićeva fizički pala. Olako je prepustila protivnici njen servis gem misleći da će odservirati za pobedu i prevarila se.

Korpač je na 5:3 lagano uzela tri poena za tri brejk lopte, riternima i jakim udarcima je rizikovala i isplatilo joj se pa se potpuno vratila u meč za 5:4 bez izgubljenog poena.

Ipak, izgubila je mnogo energije u tom pokušaju da se vrati, na kraju je poklekla i na 30:30 u 12. gemu napravila duplu grešku za prvu meč loptu, a onda je izbacila lopticu van i Natalijino slavlje je moglo da počne.

BONUS VIDEO: Novakov poen za brejk loptu, sjajan potez srpskog asa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar