Foto: EPA/TONI ALBIR

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafaela Nadala dao je svoje mišljenje o uvek aktuelnoj temi u svetu tenisa.

Novak Đoković je u nedelju uveče u finalu US Opena pobedio Danila Medvedeva u tri seta sa 6:3, 7:6, 6:3 i uzeo je svoju 24. grend slem titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je pobegao Rafi na dve titule više, a pošto je Nadal čitavu sezonu praktično propustio zbog povrede, što ima slabiji međusobni skor sa Đokovićem i manje mastersa, brojke sugerišu ko je bolji.

„Novak Đoković je veliki šampion i biće veoma teško dostići ga, ne samo za mog bratanca, nego za bilo koga“, rekao je Toni Nadal, dugogodišnja trenerska senka svog nećaka Rafe.

Dodaje da je veoma teško odlučiti ko je najbolji u istoriji tenisa, ali ipak i Toni naginje ka Đokoviću.

„Veoma je teško odrediti ko je najbolji u istoriji, ali morate se odlučiti za Đokovića jer titule govore u njegovu korist. Iako lično mislim da je Rodžer Federer povremeno uspevao da igra tenis na višem nivou od Novaka, realnost je da u svetu sporta brojevi ne lažu, a oni govore da je Đoković bez dileme najbolji ikada“, kazao je Nadal.

Đoković je u maju napunio 36 godina i osvojio je u istoj sezoni tri grend slema, a mogao je i četiri da u finalu Vimbldona nije izgubio od Karlosa Alkaraza u pet napetih setova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare