Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal bio je blizu rekorda koji je pre deceniju i po postavio igrajući sa Novakom Đokovićem.

Mnogi su ostali u čudu kada je španski as, posle duge pauze i mučenja s povredama kuka, ipak odlučio da se vrati na teren i proba da se vrati do teniskog vrha.

PROČITAJTE JOŠ:

Ima 38 godina, pa mu vreme i istorija povreda nisu naklonjeni, ali je u petak podsetio da i dalje može da igra na visokom nivou.

Uz mnogo muke je pobedio Marijana Navonea, 36. igrača planete, u tri seta i plasirao se u polufinale turnira u Baštadu, a sudbina je htela da mu je to drugi najduži meč u karijeri na dva dobijena.

Navone je dobio prvi set 7:6 (2), ali je naredna dva gubio sa po 7:5 za nepuna četiri sata tenisa, dok je Nadal samo sa Novakom Đokovićem odigrao duži meč.

Igrala su se četiri sata i tri minuta na mastersu u Madridu pre 15 godina kada je Rafa pobedio sa 3:6, 7:6 (5), 7:6 (9) u polufinalu turnira u glavnom gradu Španije.

Davno je iza sebe ostavio ovakve maratone, pa je tako protiv Moje u Čenaju igrao tri sata i 55 minuta 2008, dok je protiv Nikolaja Davidenka u polufinalu Rima igrao 2007. godine tri sata i 39 minuta.

Nadalu će protivnik u polufinalu biti Duje Ajduković iz Hrvatske sa kojim treba da se sastane u subotu popodne.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar