Foto:Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal izgubio je od srpskog asa Novaka Đokovića u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Foto: Nova.rs

Nadal je na svom omiljenom terenu i stadionu Filip Šatrije tokom najvećeg dela meča bio podređen i na kraju je izašao sa njega kao poražen sa 6:1, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Takav epilog mu nije prijao, iako je dobro poznato da već dve godine kuburi sa povredama i malo igra. Objasnio je posle svega svojim medijima gde sve leže problemi nakon meča u kom mu je i noga bila uvijena zavojem.

„Jedan igrač je bio mnogo bolji od drugog i to morate da prihvatite. Nekih sat vremena je bilo teško svariti sve što se dešavalo, ali jesam to uradio. Trudio sam se da imam pravi stav i mentalitet da to prihvatim jer sam znao da postoji šansa da meč tako prođe“, rekao je Nadal, a prenela Marka.

Potom je konkretizovao gde je bio problem u igri i zbog čega je samo u drugom setu nakratko vratio nadu da može do preokreta.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

U tom periodu je gubio sa 4:0, pa se vratio na 4:4 i potom ispustio svoj servis i meč iz ruku.

„Nisam mogao da igram na nivou koji mi je bio potreban, a ni on mi nije poklanjao mnogo toga. Nisam igrao kvalitet igre da mu pravim probleme. U toj tački je jasno da nemam ni noge koje sam imao pre 15 godina. Dakle, bez kvaliteta igre i nogu koje sam imao pre 15 godina, ne mogu da pravim probleme najboljem u istoriji, zar ne“, upitao je Nadal.

Dodao je jednostavno i da nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

„Zato mi je lako da analiziram, on jeste i moja reakcija nije bila prava. Nisam uspeo da se oporavim do tačke da stvorim šansu za 5:4 i nisam to iskoristio. To je bilo to“, naveo je Španac.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVČ/ BS

Priča i da već ima više nego dovoljno iskustva da bude svestan da nije u stanju da pruži nivo tenisa potreban za ovakav meč. Po njegovim rečima, čak i one „sitnije razlike mogu da naprave veliku razliku na semaforu i konačnom rezultatu.

„U tom smislu, odluke koje moram da donesem biće donete posle Olimpijskih igara. Nije vreme da padam jer još uvek imam dubl i takmičim se. Vreme je da prihvatim težak poraz zbog načina na koji sam igrao, ali i zbog načina na koji je lakše prihvatiti sve. Važno je da imam pravi pristup, da neću pasti i da treba da budem spreman za sutra“, istakao je Nadal.

BONUS VIDEO: Nadal pomešao strane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare