Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Rafael Nadal savladao je Martona Fučoviča u prvoj rundi Olimpijskih igara u Parizu (6:1, 4:6, 6:4) i zakazao spektakl sa Novakom Đokovićem.

Foto: Nova.rs

Đoković je u prvoj rundi bio bolji od Metjua Ebdena sa 6:0, 6:1.

Još uvek nije poznato kada će Srbin i Španac igrati.

Srbin i Španac jedan protiv drugog igrali su do sada 59 puta, a Đoković vodi sa 30:29.

“Soccerbet iz Pariza”

Još od 2022. godine i Rolan Garosa kada je Nadal bio bolji, nisu igrali i čitav svet je čekao, i dočekao, da ponovo gleda okršaj dve legende.

Iako ni Nadal, a mnogi bi rekli ni Đoković, nisu na svom najboljem niovu, nema sumnje da ćemo pratiti spektakularan meč.

Imajući u vidu da se igra na šljaci, to bi mogla da bude olakšavajuća okolnost za Nadala s obzirom na činjenicu da mu je to omiljena podloga. Ali, ako je neko i u njegovim najboljim danima uspevao da ga pobedi na toj podlozi, onda je to Đoković.

I Novak i Nadal su bez titule ove godine, što nismo navikli.

Đoković je igrao nedavno finale Vimbldona, koje mu je jedino ove godine, i bio je ubedljivo poražen od Karlosa Alkaraza. S druge strane, Nadal je imao priliku da osvoji turnir iz serije 500, ali je izgubio od Nuna Boržeša u finalu Boštada.

Pročitajte još

Nadal je protiv Mađara napravio brejk već u drugom gemu. Nastavio je da dominira kako na servisu, tako i na riternu. Nije dozvolio nijednu priliku za oduzimanje servisa protivniku, a napravio je još jedan brejk, u šestom gemu, i ubedljivo dobio prvi set sa 6:1.

U drugom setu je itenzitet Nadalove igre znatno opao. Fučovič je napravio brejk u drugom gemu, a kada je servirao za osvajanje seta, Nadal se vratio, ali je u sledećem gemu on izgubio servis i ušli smo u treći set.

Bilo je problema za Španca u četvrtom gemu, spasao je tri brejk lopte, a onda odmah u narednom gemu oduzeo servis protivniku. To je bio ključni detalj.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare