Lorenco Museti je vezao 18 gemova zaredom na turniru u Monte Karlu.

Uspeo je da savlada sunarodnika Luku Nardija sa 6:0, 6:0 i tako nastavio niz setova koje je osvojio bez izgubljenog gema.

Italijanski teniser će sada imati najteži zadatak na svetu – najboljeg igrača planete.

PROČITAJTE JOŠ

Protiv Novaka Đokovića će igrati možda i najvažniji meč u karijeri, a taj susret neće biti na programu pre 14.15.

Ne samo da ne planira da se povuče, već želi da uveri sebe, ali i ostale da može da pobedi srpskog tenisera, što je i očekivano za mlade tenisere.

„Moram da budem spreman da pobedim broja 1, ne čoveka kojem treba priprema za šljaku. Moram da izađem na teren sa pravim mentalnim sklopom za tako nešto“, poručio je Museti.

Do sada su igrali tri puta i sva tri puta je slavio Đoković. Ipak, ubedljivo je najzanimljiviji okršaj na Rolan Garosu 2021. godine kada je Italijan stigao do prednosti od 2:0 u setovima, a onda je Novak preokrenuo.

Upravo protiv njega je Đoković izveo jedan od najluđih preokreta u karijeri. Gubio je u osmini finala sa 2:0 u setovima, a onda je preokrenuo i slavio sa 6:7(7), 6:7(2), 6:1, 6:0, 4:0. Museti je na kraju bio prinuđen da preda susret zbog povrede.

Nema nikakvu dilemu koliki su kvaliteti srpskog asa.

„Svima je potrebno neko vreme za prilagođavanje na novu podlogu, ali on je ipak svetski broj jedan. Počeo je godinu prilično dobro, osvojio Australijan open, dobio mnogo mečeva. I dalje je to Novak, iako nije igrao mesec dana“, rekao je italijanski as.

BONUS VIDEO Đoković u neverici u Monte Karlu: Svi protiv mene proigraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar