Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Martina Navratilova, nekada prva teniserka sveta, izrazila je zabrinutost zbog prenatrpanog kalendara takmičenja za tenisere ovog leta.

Smatra da je razmak između Vimbldona i olimpijskog turnira u Parizu premali, što negativno utiče na kvalitet igre najboljih igrača.

Navratilova, koja je devet puta osvajala Vimbldon, istakla je da će učešće na Olimpijskim igrama značajno uticati i na turnire koji dolaze posle, poput US Opena.

„U suštini, start olimpijskog turnira je dve nedelje posle Vimbldona, a igrači imaju malo vremena za promenu. Očekuje ih nešto emotivno i fizički zahtevno, da bi posle ubrzo morali na betonske terene,“ kaže Martina.

Navela je i konkretan primer Novaka Đokovića iz 2021. godine i kako intenzivan raspored može negativno uticati na igrače.

„Mislim da će u Njujork mnogi doći sa isplaženim jezikom. Većina će biti u redu za Olimpijske igre, ali koliko energije imate? Mislim da je to Novaka Đokovića koštalo kalendarskog grend slema pre tri godine i sada to opet rade. Biće to mnogo gore od podloge, to su te emotivne i mentalne stvari koje vas obaraju,“ zaključila je Navratilova.

Olimpijski teniski turnir na programu je od 27. jula do 4. avgusta, dok se poslednji grend slem u sezoni, US Open u Njujorku, igra od 26. avgusta do 8. septembra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar