Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Miomir Kecmanović pobedio je Talona Grikspora sa 3:2, po setovima 4:6, 7:6 (7), 1:6, 6:2, 6:3, u drugom kolu Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Meč je trajao dva sata i 54 minuta, a Miomir je kao 52. nosilac izbacio 27. tenisera sveta.

Kecmanović je bio taj koji je prvi napravio brejk, ali mu je Holanđanin uzvratio, a onda mu u sedmom gemu ponovo oduzeo servis. Imao je priliku srpski teniser da se vrati, propustio je dve brejk lopte, što je Grikspor kaznio i poveo sa 1-0 u setovima.

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tokom drugog dela samo je Kecmanović propustio dve brejk šanse i to u drugom gemu, da bi kasnije u taj-brejku izveo sjajan preokret.

Gubio je Miomir sa 5:6, spasao je prvu set loptu za rivala, ali mu je onda prepustio mini-brejk. Međutim, Grikspor je loše servirao, pa je Kecmanović vezao tri poena i tako izjednačio u setovima.

Vidno je Kecmanović pao u trećem setu, pogotovo nakon što je propustio pet brejk loptu u petom gemu. Grikspor je lagano rešio taj deo igre u svoju korist, ali je usledio novi odgovor Srbina.

Foto: Nova.rs

Podigao se Kecmanović psihički, ušao je u pravi ritam, dok je Holanđanin velikim delom meča bio izuzetno nervozan. Četiri gema u četvrtom setu je Miomir dobio bez izgubljenog poena, dok je u još dva slavio sa samo jednim izgubljenim poenom.

U petom setu je možda i ključan bio prvi gem, koji se igrao na razliku, a Kecmanović je spasao brejk loptu. Naredna je viđena tek na servis njegovog rivala, ali u osmom gemu. Tada je Miomir iskoristio treću vezanu priliku, poveo sa 5:3, ali je imao i problema da zatvori meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Grikspor je došao do brejk prilike, ali je Kecmanović vezao tri poena i plasirao se u narednu rundu.

U narednom kolu Kecmanović će igrati protiv boljeg iz duela Janik Siner – Mateo Beretini.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar