Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA

Met Le Tisije, bivši engleski fudbaler, oglasio se zbog tretmana koji imaju Novak Đoković i Janik Siner.

Očigledno je da Le Tisije obožava tenis i da ga redovno prati, pa je na društvenim mrežama odlučio da se oglasi nakon što je Janik Siner osvojio titulu na US Openu.

Italijan je u finalu pobedio Tejlora Frica sa 3:0 u setovima, a do tog meča izgubio je svega dva seta, te sada došao do druge grend slem titule i u karijeri i u sezoni.

Siner je ubedljivo najbolji teniser sveta u ovom trenutku, ali senku na njegove uspehe bacili su doping testovi na koje je bio pozitivan još u martu i to dvaput zaredom.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako nije dobio suspenziju, bar ne još, ceo slučaj je postao centralna teniska tema poslednjih nedelja i mnogi ljudi iz tenisa, ali i sporta uopšte, ne gledaju blagonaklono na sve u vezi sa Sinerovim dopingom.

„Đoković je odbio da uzme eksperimentalnu genetsku terapiju i nije mu dozvoljeno da igra na US openu. Siner je pao na dva doping testa i dozvoljeno mu je da igra. Kakav haos“, rekao je Met Le Tisije.

Poznati fudbaler je podsetio na situaciju iz 2022. godine, kada je Đokoviću zabranjeno da uđe na teritoriju SAD, jer se nije vakcinisao.

Met Le Tisije je legenda Sautemptona, za koji je odigrao skoro 500 utakmica, a bio je i član Istlija i Girnsija. Ostaće upamćen i po tome što je prvi vezni fudbaler koji je stigao do 100 golova u Premijer ligi. U karijeri je upisao i osam nastupa za reprezentaciju Engleske.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare