Novak Đoković na US Open 2024
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Džon Mekinro, nekadašnji američki teniser i jedan od najboljih igrača svih vremena, izrazio je uverenje da Novak Đoković još uvek može osvajati velike trofeje, uključujući grend slem titule, uprkos izazovima s kojima se suočava ove godine.

Mekinro smatra da će Novak Đoković nastaviti osvajati grend slemove dokle god bude motivisan, uprkos tome što je ove sezone ostao bez grend slem titule i nije osvojio nijedan turnir na ATP turu.

Đoković je na ovogodišnjem Australijan openu stigao do polufinala, na Rolan Garosu se povukao pre četvrtfinala zbog povrede kolena, na Vimbldonu je stigao do finala koje je izgubio od Karlosa Alkaraza, a na US Openu je rano ispao u trećem kolu od Alekseja Popirina.

PROČITAJTE JOŠ

Mekinro primećuje da se drugi teniseri više ne plaše Đokovića kao ranije, što predstavlja izazov za Srbina.

„Ja ću da se iznenadim kako god bilo Ako ne osvoji čudićete se jer je prošle godine osvojio tri grend slema, a sada pričamo o tome da ih više neće osvajati. A bio bih u neku ruku iznenađen i ako osvoji torfej zbog njegovih godina. U nekom momentu vas godine stignu i izgubite strahopoštovanje drugih momaka. Onda drugi teniseri misle da imaju šanse protiv tebe i sve se menja, postaje mnogo teže. To je ono protiv čega se on sada bori. Biće zanimljivo da vidimo da li će uspeti da se izvuče iz toga. Ali mislim da će imati dovoljno motiva da uzme 25. grend slem“, rekao je Mekinro.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare