Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

U Berlinu se igra Lejver kup, a Tim sveta vodi protiv Tima Evrope 8:4, ali jednu od pobeda za čast "starog kontinenta" upisao je Karlos Alkaraz.

Španac je izašao na kraj sa Benom Šeltonom i opravdao ulogu favorita u dva seta sa 6:4, 6:4. To je ostavilo jak utisak i na Šeltona i ne Mekinroa kao selektora ekipe.

#related-news_0

„Teško je prihvatiti da se ovo desilo, osećam kao da sam igrao na veoma visokom nivou tokom skoro celog meča. Imao sam dobre prilike u prvom setu, ali bilo koja mala greška protiv Karlosa je fatalna kad je on na svom nivou. Mislim da sam mogao da donesem bolje taktičke odluke u ključnim poenima, ali nema prostora za grešku protiv njega kad je ovakav“, rekao je Ben.

Više su začudile reči prekaljenog i čuvenog asa Mekinroa, koji tvrdi da neko poput Alkaraza nije viđen ranije, a pred očima je imao „veliku trojku“ u svom sjaju.

Rodžer Federer je osvojio 20 grend slem titula, Rafael Nadal 22, a Novak Đoković 24. Različiti stilovi tenisa, jednako šampionski kvalitet i mentalitet, pa ipak Mekinro, koji je godinama uz Novaka, smatra da je Alkaraz ipak poseban.

„Prvo, hteo bih da kažem da je on jedan od pet najbržih i najagilnijih sportista koje sam ikad video na teniskom terenu. Njegov talenat je izvanredan, može da radi sa lopticom šta hoće, pokazuje neverovatan osećaj na reketu, a povrh svega mu je snaga udarca zapanjujuća. Ipak, najautentičnija stvar u vezi sa njim je strast kojom oseća tenis i prenosi je na teren. Uvek može da se nasmeje bez gubljenja koncentracije, zna kako da prolazi kroz teške situacije sa velikom veštinom. Voleo bih da sam ja to imao. Verujem da su Karlosove vrline unikatne. Ništa kao što je on nismo videli ranije“, rekao je Mekinro.

Alkaraz je ove sezone osvojio dva od četiri grend slema, ima ih ukupno četiri u svojoj kolekciji, dok su druga dva otišla u ruke Janika Sinera.

BONUS VIDEO: Reakcija publike kada je ušao Novak u Pionir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare