Danil Medvedev pobedio je Stefanosa Cicipasa u polufinalu Australijan opena, o meču će se sigurno još dugo pričati. Bilo je 7:6, 4:6, 6:4, 6:1.

Foto: Nova.rs

Prvi set je uzeo Medvedev iako je u taj-brejku poveo Cicipas uz mini brejk sa 2:0. Nije Grk to umeo da materijalizuje, pa je Danil napravio prvi veliki korak ka finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Revanširao se Cicipas tako što je ekspresno poveo sa 2:0 u drugom setu, to je Medvedev anulirao za 3:3, kada je iskoristio svoju četvrtu brejk šansu.

Tek onda se zakuvalo kada je Cicipas napravio novi brejk i poveo sa 5:4, a Medvedev je ušao u klinč sa sudijom. Bio je besan zbog komunikacije Stefanosa sa ocem koji ga trenira, bili su bučni i grčki navijači, pa je došlo do žestoke rasprave. Izgubio je Rus nerve, zatim i set.

„Njegov otac može da priča tokom svakog poena?! Jesi li glup? Njegov otac može da priča o svakom poenu?! O moj Bože! O, Bože, tako si loš, čoveče! Kako možeš da budeš tako loš u polufinalu grend slema“, vikao je Medvedev na sudiju Haumea Kampistola.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Španski arbitar ćutao je i gledao posramljeno Medvedeva, koji je posle ovog seta otišao na presvlačenje uz novu poruku.

„Jasno ti je, zar ne? Ako mu ne daš upozorenje za koučing, ti si… kako da to kažem… mala maca“, rekao je Medvedev, koji je bio na ivici da izgovori „pussy“, ali se ipak nekako izvukao.

Posle toga, usledila je potpuna dominacija Rusa. Potvrdio je da ga ovakve tenzije samo dodatno motivišu.

Na kraju, prišao je sudiju i uputio mu izvinjenje posle pozdrava na mreži.

Sada ga čeka nedeljno finale protiv Rafaela Nadala, koji je pobedio Matea Beretinija sa 3-1 u setovima.

BONUS VIDEO Medvedev vređao sudiju na meču sa Cicipasom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare