Foto: Starsport

Dan u kojem ima za čim da žali, ali i čemu da se raduje

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je u osmini finala čelendžera u Švedskoj od Jakuba Menšika sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (2), 7:6 (8).

Meč je trajao čak tri sata i osam minuta, a Hamad je spasao čak sedam meč lopti, i sam je propustio jednu, ali je nakon velike drame u taj-brejku ipak poražen.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Međedović ima čemu da se raduje uprkos porazu, jer je obezbedio plasman na takozvani „NextGen“ turnir. Ovo je turnir na kome učestvuje osam najboljih tenisera do 21 godine.

Sem njega, učestovaće i Artur Fis, Luka Van Aš, Dominik Štriker, Flavio Koboli, dobitnik vajld karte Jordanac Abdulah Šelbaj, Amerikanac Mikelsena i Italijan Nardi.

Ovo takmičenje će se prvi put održati u Džedi (Saudijska Arabija), a na programu je od 28. novembra do 2. decembra.

Ovaj turnir postoji od 2017, poznat je po brojnim eksperimentima – setovi se igraju do četiri dobijena gema, a mečevi na tri dobijena seta, nema prednosti…

Među pobednicima su Čung, Cicipas, Siner, Alkaraz i Nakašima. Ove godine je nagradni fond povećan na 2.000.000 dolara. Premija za učešće iznosi 150.000, svaka pobeda u grupi donosi 32.500, plasman u finale još 113.500 a trijumf u poslednjem meču još 153.000 dolara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar