Foto: Profimedia

Mats Vilander, čuveni švedski teniser, analitičar i komentator, oduševljen je finalom turnira u Pekingu, u kojem su igrali Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Španski teniser slavio je posle tri sata i 24 minuta, a rezultat je bio 6:7, 6:4, 7:6. Bio je to najduži i verovatno najbolji meč u istoriji turnira u Pekingu.

Ipak, za Vilandera je ovo finale bilo i nešto više od najboljeg meča u istoriji turnira.

“Alkaraz i Siner su priredili pravi šou, oni su u konkurenciji za najbolji sportski događaj u istoriji. To se dešava svaki put kada igraju – bude neizvesno, bude zabavno. Kada ih vidimo na terenu, meč može da ode u bilo kom smeru. Obojica mogu da pobede i nijedan se ne plaši onog drugog”, rekao je Vilander za „Eurosport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Dueli Španca i Italijana su izuzetno ujednačeni i dinamični.

“Ima promena ‘momentuma’ kao u svakom meču, ali ne traju toliko dugo, pet do deset minuta maksimum pre nego što se onaj drugi vrati i preuzme kontrolu”.

Uporedio je nivo igre Sinera i Alkaraza sa onim koji su prikazivali Federer, Nadal i Đoković, koji je i dalje u svetskom vrhu.

“Oni nastavljaju tragovima ‘velike trojke’ sa aspekta nivoa tenisa. Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali kada gledamo nivo igre, kada su Janik Siner i Karlos Alkaraz na svom vrhuncu, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis. Nema šanse da je teniska lopta radila toliko drugačije i komplikovanije stvari nego kada je udaraju Siner i Alkaraz”.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavio je da priča o Sineru i Alkarazu, koji su trenutno prvi i drugi teniser sveta.

„Karlos Alkaraz je isti kakav je bio u poslednje tri ili četiri godine. On je nebrušeni dijamant. Ponekad je uglađen, ponekad je grub. Siner ove susrete čini zanimljivijim jer je postao kompletniji, raznovrsniji, usuđuje se da udari loptu, izlazi na mrežu. Iznenađenja dolaze sa obe strane. Nadam se da se Alkaraz neće promeniti“.

Inače, Siner i Alkaraz su igrali 10 međusobnih duela, a Španac vodi sa 6-4.

Njih dvojica su posle finala u Pekingu bili zajedno u avionu, koji ih je odveo na Masters u Šangaju.

Da li se slažete sa Vilanderovim mišljenjem? Pišite nam u komentarima…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar