Felix Auger-Aliassime Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Drugo kolo Mastersa u Rimu je uveliko u toku.

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim šokantno je izgubio u drugom kolu Mastersa u Rimu od Australijanca Aleksa Popirina (6:4, 4:6, 7:5).

Pročitajte još

Već u prvom gemu je Kanađanin ispustio svoj servis. Međutim, odmah je odgovorio ribrejkom. Oba igrača bila su sigurna na servisu sve do devetog gema, kada je Popirin još jednom napravio brejk, u ključnom trenutku.

Kasnije nije imao problema da privede kraju prvi set i povede. Deseti teniser sveta uzvratio je u drugom periodu. Jedini brejk je bio viđen u 10. gemu i tada je Feliks automatski stigao do izjednačenja.

U odlučujućem periodu, Popirin je oduzeo servis protivniku u 11. gemu, kasnije mirno priveo meč kraju za veliku senzaciju. Australijanac će u narednoj rundi igrati protiv Rusa Romana Safjulina.

Danski teniser Holger Rune bez problema je savladao Francuza Artura Fisa (6:3, 6:3). Brejk u prvom setu napravio je na samom početku, kao i u petom gemu.

Francuz je produžio set vrativši jedan vrejk u osmom gemu, ali je Rune već u narednom gemu okončao prvi set.

Danac je jedini brejk u drugom periodu napravio u četvrtom gemu, i to mu je bilo dovoljno za rutinsku pobedu. U narednom kolu igraće protiv Italijana Fabija Fonjinija.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Norveški igrač Kasper Rud savladao je Artura Rinderhneša u dva seta (6:4, 6:0). Deseti gem je bio ključan u prvom setu.

Tada je Francuz servirao za opstanak, ali nije uspeo da dobije gem, te je automatski izgubio prvi set. Kasnije se njegova igra potpuno raspala.

Norvežanin do kraja meča nije dozvolio nijedan gem protivniku. Rud će u sledeće. kolu odmeriti snage sa Aleksanderom Bublikom.

BONUS VIDEO Đokovićeva poruka na kameri za decu stradalu u „Ribnikaru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar