Foto: EPA/YOAN VALAT

Derbi koji bi mnogi navijači voleli da vide

Britanski teniser Endi Mari oseća da ima dobru priliku da se u najboljem svetlu pokaže na Vimbldonu, gde je i ranije imao uspeha.

Mari je do sada osvojio tri grend slem titule, od čega su dve sa Vimbldona, što mu daje pravo da se nada da ponovo može do zapaženog rezultata na travi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Britanac je 39. na ATP listi, neće biti nosilac i mogao bi već u uvodnim rundama da se susretne sa Novakom Đokovićem.

„Idealno bi bilo da se to ne dogodi na samom početku. Svakako da bih voleo da se to dogodi, ali verovatno nešto kasnije na turniru“, kaže Mari.

Put na turnirima mu više nije lak kao nekada.

„Istovremeno, zbog situacije u kojoj sam, moram da budem spreman i za takav izazov. Moram da budem spreman da igram protiv bilo koga već na startu. Imao sam već nekoliko prilično teških protivnika u prvim kolima slemova poslednjih nekoliko godina, tako da moram da budem spreman na to. Mislim da jesam“, dodao je Endi.

Prisetio se i zašto je Novaku morao da preda meč prošle godine.

„Svakako da bih voleo da ponovo igram sa Novakom. Ne mogu da se setim kada smo igrali prošli put, mislim da je bila Doha ili tako nešto 2017. Davno je to bilo. I da, voleo bih da opet ukrstimo rekete, bilo da je to Vimbldon ili neki drugi turnir. Trebalo je da igramo u Madridu, razboleo sam se, ali želim ponovo tu priliku“.

Prošao je težak put kroz sve povrede i operacije, ali je i dalje na turu.

„Nisam ništa manje u takmičarskoj formi nego ranije. I dalje imam veliku želju da izađem na teren i takmičim se. Svestan sam da sam u drugačijoj situaciji sada, ali sam izuzetno ponosan na sve što trenutno radim. Neverovatno je teško bilo poslednjih godina sa fizičke perspektive“, zaključio je Mari.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar