Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Novak Đoković je nastavio da pomera granice - nakon epskog duela protiv Lorenca Musetija (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) usledio je još jedan triler i pobeda od 3:2, ponovo posle preokreta, protiv Fransiska Serundola (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3), što je nateralo legende belog sporta, Džoa Mekinroa, Tima Henmana i Matsa Vilandera, da mu se poklone.

„U tenis sam umešan 50 godina, od toga sam 15 godina bio na turu, radio sam kao komentator i iz pozadine pratio dešavanja poslednjih 30 godina i još uvek sam opčinjen i zapanjen šta ovaj momak može da uradi. Razgovrali smo o tome kako je poslednji put dobio uzastopne mečeve od pet setova pre 12 godina, kada je imao 25… Kako sa 37 godina još uvek uspeva da ovake mečeve dobije? Zaista je neverovatno“, rekao je Mekinro, analitičar Eurosporta.

PROČITAJTE JOŠ...

Ni Henman nije krio svoje oduševljenje:

„Apsolutno je neverovatno, čudesno je gledati ovaj nivo tenisa i njegovu sposobnost da se prilagodi i da odabere prave udarce u najvažnijim trenucima. Stojim ovde i gotovo sam šokiran, ali opet ovo je nešto što on radi mislim da sam iznenađen jer je to uradio toliko mnogo puta. Pronađše način kako da završi posao u zbog toga je jedan od najvećih svih vremena, neverovatna igra i to odmah nakon epskog meča u rundi pre. Ima 37 godina, plus je tražio pomoć lekara zbog povrede kolena, i u problemu je što utiče i na mentalni aspekt. Bio je dole, ali onda je preokrenuo i osetio koji je njegov trenutak. Ponovo komunicira sa publikom, traži pomoć i dali su mu je. Gledjući spolja, lako je videti da nestane vera kad gubi u setovima 2:1, ima brejk minusa i noga mu nije dobro, ali u njegovom umu mislim da ne postoji stav da je ikada poražen“, rekao je Henman.

A o Novakovom odnosu sa publikom nadovezao se ranije i Mats Vilander:

„Kakav je on ratnik. Kad uradi ovakve stvari skoči mu popularnost. On je najveći profesionalac kog smo ikada videli. Traži konekcije i porastao je toliko mnogo kao čovek zahvaljujući meditaciji, dijeti i istezanju. Nisam video fleksibilnijeg tenisera u svom životu. Ima 37 godina, ipak, i još uvek ne znate kako će se oporaviti“, rekao je Vilander.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare