Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ovo niko nije mogao da predvidi

Dejvis kup reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju u Valensiju posle dva dana puta i nekoliko malera.

Najpre se dogodio kvar na motoru aviona, a onda i dojava o bombi na aerodromu u Frankfurtu, saopštio je Teniski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju TSS se navodi da se reprezentacija Srbije priprema u Valensiji i očekuje meč u utorak protiv Južne Koreje u prvom kolu grupe Dejvis kupa.

Srbija će 15. septembra igrati sa Španijom, a dan kasnije sa selekcijom Češke.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbiej Viktor Troicki na raspolaganju ima Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Nikolu Ćaćića i Hamada Međedovića, a čeka se i dolazak Novaka Đokovića posle US Opena.

Đoković će odmah nakon finala US Opena putovati u Španiju, gde će se pridružiti ekipi, ali je pitanje da li će igrati protiv Južne Koreje, pošto će mu posle finala sa Danilom Medvedevim biti potreban makar mali odmor.

Plasman na finalni turnir Dejvis kupa obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Finalni turnir Dejvis kupa na programu je od 21. do 26. novembra u Malagi.

Prednost za Srbiju u grupnoj fazi može da bude i to što će Karlos Alkaraz propustiti reprezentativno okupljanje Španije.