Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Teniska legenda i rekorder po broju titula Džimi Konors dao je svoj sud o nastupu Novaka Đokovića na turniru u Njujorku.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Đoković je sa US Opena ispao u trećem kolu od Alekseja Popirina u četiri seta, što mu je najraniji izlaz sa Flašing Medouza još od 2006. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je prvi put došao kao jedan od nosilaca i golobradi dečko od 19 godina. Sada je već prekaljeni as, najveći teniser svih vremena i 37-godišnjak koji se očito emotivno ispraznio posle osvajanja olimpijskog zlata.

Za razliku od nekih drugih u svetu tenisa, Konors nije još uvek spreman da otpiše Đokovića, mada u podkastu „Advantage“ konstatuje da više nema istu auru nepobedivosti.

„Novak je prešao sa trave na šljaku i uz sav pritisak i ‘hajp’ da osvoji olimpijsko zlato. A onda je trebalo da se vrati na beton za koji se nije pripremao igrajući mečeve“, počeo je Konors.

„Kada mladi igrači osete da si izgubio tu auru oko sebe, mnogi pomisle da nisi više toliko nepobediv. I to se desilo Novaku“, objasnio je osmostruki grend slem šampion.

Popirin je nakon toga ispao od Frensisa Tijafoa u četiri seta, ali je posle meča sa Đokovićem i sam rekao da je osetio kako ima šansu.

„Uvek pričamo o ovim stvarima. Kada malo ostarite, morate da trenirate jače, radite više, žrtvujete se, šta god je potrebno. Jer ovi klinci, oni vas baš jure. I ponekad, za nekoga kao što je Đoković, koji ima 37 godina, teško je iz nedelje u nedelju držati isti intenzitet. Ne mislim da još možemo da ga otpišemo. Oni koji ga već precrtavaju nisu u pravu“, jasno je poručio Konors.

Novak je sada prijavljen za Dejvis kup sa Grčkom u septembru u Beogradu, a trebalo bi da igra i u Šangaju. Konors je, inače, čovek koga bi Novak mogao da prestigne po broju titula pošto Srbin ima 99, a Konors ih ima 109.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare