Novak Đoković Dejvis Kup
Novak Đoković Foto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVIĆ

Novak Đoković nije imao problema da donese Srbiji drugu pobedu protiv Grčke u Dejvis kupu, pošto je lako porazio Janisa Ksilasa sa 2:0.

Prvi bod Srbiji doneo je Miomir Kecmanović, dok je Novak doveo naš tim na prag važne pobede.

„Uvek je zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju u najstarijem takmičenju u našem sportu. Poslednji put pre sedam godina u Pioniru. Neverovatna atmosfera, puna dvorana, mnogo porodica i mladih, dobra energija. Nisam mnogo znao o protivniku, on je bio ophrvan celom atmosferom. Sve u svemu dobar prvi dan i nadam se da sutra možemo da završimo posao“, rekao je Đoković na konferenciji koja je započela na engleskom jeziku.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je i o izostanku Stefanosa Cicipasa, koji je ubedljivo najbolje plasirani grčki teniser.

„Ne mislim da je kvalitetom igre daleko iza top igrača, poseduje igru da bude utaban u top 5, osvojio je Monte Karlo ove godine što je Masters 1000. Samo je stvar u tome da nađe balans mentalno. Ne znam kroz kakve probleme prolazi, ali poseduje potencijal i kvalitet da bude grend slem pobednik. Igrao je finala, protiv mene oba puta i želim mu sve najbolje. Srpska publika se radovala da ga vidi uživo, njegov brat je ovde i videćemo ga sutra u dublovima“, istakao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa Grčkom oseća posebnu povezanost.

„Apsolutno, volim Grčku i verujem da svaki Srbin voli Grčku, to ide daleko u istoriju. Imamo veze u istoriji i kulturi, mnogo je tu veza. Uvek sam se dobro provodio u Grčkoj i ljudi su dobri. Uvek je bilo te posebne veze i nadam se da ću uskoro u Grčku, ta zemlja je mnogo dala istoriji sveta i možda ćemo tamo sledeći put igrati Dejvis kup. Sve najbolje generalno mislim o Grcima“, zaključio je Novak na engleskom jeziku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar