Džeri Armstrong je jedan od najpoznatijih nepoznatih faca ATP tura. Zapravo, jedino ovog supervizora na svetu prati i neki gledalac jer je u obavezi da izađe i da prekine svaki meč na Centralnom terenu. Tako je bilo i u nedelju uveče.

Foto: Nova.rs

Armstrong je supervizor Vimbldona koji je morao da izađe na teren i saopšti Novaku Đokoviću i Hubertu Hurkaču da se njihov meč prekida i da će ga nastaviti sutra. Upravo je on zadužen za pravljenje rasporeda svakog dana. Upravo se njegovi mejlovi čekaju do ponoći kako bismo znali šta nas čeka, a igrači ga vrlo dobro poznaju.

Kada stigne poruka od Armstronga, znači da je nešto baš, baš bitno.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo da je Armstrong bio i supervizor Serbia Opena 2022. godine, a tada je, kako je saopštio direktor turnira Đorđe Đoković, dao najviše ocene za organizaciju.

Iskusni Britanac je sa velikim osmehom uživao u svim momentima tokom turnira, pa je tako upravo on vodio žreb koji je održan u jednom beogradskom tržnom centru.

Sa puno poštovanja je govorio o Srbiji u uvodnom govorio, potvrdio da se jako raduje što je ovde, a nezvanično se mogli čuti da je upravo on i insistirao da bude u Beogradu.

Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postao je veliki prijatelj sa porodicom Đoković što se moglo videti i na terenu Vimbldona, jer je Đoković bez ikakve reakcije poslušao njegovu odluku da je dosta za danas. Zapravo je moglo da se igra još nekih 20, 25 minuta, ali je odlučeno da bude završeno ranije, jer je procenjeno da ne bi mogao da se završi sledeći set na vreme.

Armstrong je na Univerzitetu u Brajtonu dobio nagradu za Fizičko obrazovanje i treniranje, a pre toga je završio koledž u Noningtonu.

Dobro je poznato lice u teniskim krugovima, uživao je u poseti Beogradu i najavio da planira da se opet vrati. Bio je na terenu prilikom dodele pehara 2022. godine, a kao i uvek nije skidao osmeh sa lica.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Na početku teksta možete da pogledate trenutak kada je Armstrong odlučio da je u nedelju dosta tenisa i to saopštio igračima. Đoković je odmah počeo da baca znojnice na tribinu.

Armstrong je od 1974. godine postao sudija u stolici, a njegov najvažniji meč je bilo finale Vimbldona u dublu 1992. godine.

Sam je procenio da je sudio na oko 6.000 mečeva od 1987. godine, a onda je postao šef sudija.

Na Vimbldonu je od 1973. kada je bio linijski sudija, devet godina kasnije je postao sudija u stolici i odradio je četiri finala muškaraca i dama.

Jedan je od najpoznatijih sudija u svetu tenisa, a njegov otac je 1975. godine sudio finale Vimbldona između Artura Eša i Džimija Konorsa. Tako je i ušao u teniske vode.

BONUS VIDEO Novak ne može da izgubi taj-brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar