Napravio je najveću pobedu u karijeri Botik Van de Zandšulp u drugom kolu US Opena, ali je odmah na konferenciji za medije šokirao sve.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Naime, Botik je pobedio Karlosa Alkaraza sa 3:0 (6:1, 7:5, 6:4) i tako je napravio najveću senzaciju na nekom od grend slemova ove godine.

Koliko je ovo veliki uspeh pokazuje i to da je Holanđanin tek 74. teniser sveta.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrao sam sa puno emocija, ali stabilno. Verovatno su svi pomislili kada sam dobio prvi set da će se on probuditi. Karlos je jedan od najboljih tenisera sveta, on ulazi u igru sa nekim drugim nivoom. Napravio sam brejk u drugom setu veoma rano. Posle toga je bilo 5:5 i odservirao sam kako bi trebalo. U trećem… Da, pomisliš, sada će izaći sa nečim posebnim. O tome sam razmišljao tokom čitavog meča“, počeo je Van de Zandšulp.

Iako je pobedio Alkaraza u prvom obraćanju posle senzacije pričao je o penziji.

„Da, to je tačno. Bio sam na Rolan Garosu. Posle Rolan Garosa sam uzeo slobodno nekoliko nedalja. Nisam igrao u tom periodu, a onda sam igrao na Vimbldonu. Eto, pojavljivao sam se na turnirima u Evropi. Teniski tur je jako težak. Možete igrati dobro, ali i sa tom igrom ćete odigrati dva meča u nedelji. Ako niste nosilac na turniru, može da vam dođe, recimo, Siner u prvoj rundi, pa ponovo Siner u prvoj rundi. Možete da igrate dobro, ali da izgubite mnogo mečeva. Potrebno mi je bilo samopouzdanje proisteklo iz pobeda. To je ono što sam uradio. Posle Vimbldona sam igrao nekoliko Čelendžera u Evropi. Pokušao sam da uđem u seriju od više mečeva, da mi da to samopouzdanje i evo nas…“, objasnio je Botik, te nastavio:

„Kada sam to rekao, razmišljao sam naravno o tome. Tako su se stvari tada odvijale. Prošle godine sam doživeo povredu. I dalje imam problema sa povredom od prošle godine. Postojala je šansa da prestanem da igram.. Daću sve od sebe do kraja godine, pa ćemo videti kako se sve odvija. Da, za zamisao je bila ozbiljna“.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar