EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Mnogi postavljaju uporno pitanje ko bi mogao da bude bolji kada jednom budu završili karijere, a tek su u ranim dvadesetim. Ipak, nepredvidivost budućnosti je uvek dobar razlog za zabavu.

Janik Siner je ove godine osvojio obe grend slem titule na betonu, najpre na Australijan openu, a onda i na US Openu.

NE PROPUSTITE

Između te dve titule su se našle i dve titule Karlosa Alkaraza najpre na Rolan Garosu, a onda i na Vimbldonu. To je pokazalo dve stvari. Španac zna da igra na svakoj podlozi i može svuda da osvoji titulu, ali i da je Siner gotovo nedodirljiv na betonu ove godine. Uostalom, upisao je samo četiri poraza (od toga tri od Alkaraza).

Ipak, ko će na kraju imati više titula. Mnogi sada spekulišu da li bi neko od njih mogao da dosegne rekord Novaka Đokovića po broju grend slem titula.

Stavimo to u pravu perspektivu. Alkaraz ima četiri grend slem titule što znači da ukoliko osvaja po dve grend slem titule godišnje može da 2034. godine izjednači Novakov rekord! I to pod uslovom da ga Srbin do tada ne popravi. A osvajanje dve grend slem znači da imate možda i najbolju sezonu u karijeri! Uostalom, mnogi velikani nikada nisu izbrojali do 10.

Foto: Tanjug / AP Photo/Andy Wong

Pitali smo čitaoce šta misle ko će na kraju imati više grend slem trofeja.

Bilo je onih koji su slali Sinera u zatvor ili insistirali na tome da se dopinguje.

Bilo je i onih koji nisu pročitali pitanje, već samo odgovarali sa Novak Đoković.

„Znamo od koga neće“

„Nole se povlači to je bez daljnjeg, a što se tiče titula Noleta neće stići ni jedan od njih dvojice, a ko će više osvojiti titula Alkaraz ili Siner… Imaju godine pred sobom“

„Alkaraz pošto ima raznovrsniju igru. Siner bez prvog servisa je 30 odsto slabiji igrač. Plus je prvo pomenuti dve godine mlađi.“

„Vilander kaže da će ishod biti 5:5, da neće preči obojica od sedam grend slema.“

„Siner neće trajati ni blizu Alkaraza“

„Pošto su bez konkurencije jedan ruši Noletov rekord“.

BONUS VIDEO Janik Siner nakon osvajanja turnira u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar