Srpski teniser Miomir Kecmanović zna da bljesne i sve nas ostavi u čudu svojim potezima, ali onda i da "nestane" sa terena kada ne treba.

Kecmanović se u sredu sastao sa Grigorom Dimitrovim u meču drugog kola mastersa u Monte Karlu i tu podsetio kakvim talentom i forhendom raspolaže povremeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Uradio je to pre nego što je njegov meč sa Bugarinom prekinut zbog vremenskih prilika, ali i pre nego što je Bugarin napravio odlučujući brejk za osvajanje prvog seta.

Dimitrov je servirao u devetom gemu i Kecmanović je tek osvojio prvi poen u tom gemu, a onda je rešio da zapreti starijem i iskusnijem rivalu. Dotle su obojica pravila po brejk, Kecmanović za 2:1, Dimitrov za 3:3.

Kada je srpski igrač odlučio da opet pritisne rivala, odigrao je usput jedan od poena turnira. Poslao je bekhend paralelu riternom i odmah naterao Dimitrova da se brani, što je Grigor uradio fantastično.

Vratio je lopticu uz liniju i oduzeo inicijativu Srbinu, a onda iz sredine ispalio forhend u suprotnu stranu. Za većinu igrača bi to bio već izgubljen poen, s tim što Kecmanović nije hteo tako lako da ga preda i ispalio je iz trka „nadalovski“ forhend koji je obrisao samu liniju po paraleli.

Poveo je u tom trenutku sa 0:30, naterao je Dimitrova na aplauz, ali je na kraju bez brejk lopte izgubio taj gem. Grigor je brejkom „slomio“ otpor Kecmanovića u desetom gemu i došao do 6:4.

Meč je prekinut pri rezultatu 2:1 u drugom setu za Dimitrova, a Kecmanović je i pre ovog meča napravio dobar posao jer je u prvom kolu pobedio Matea Beretinija iz Italije.

BONUS VIDEO: Ovo može samo Gael Monfis

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar