Miomir Kecmanović
Foto: Nova.rs

Miomir Kecmanović se plasirao u drugo kolo US Opena nakon što mu je Jošihito Nišioka predao pri rezultatu 7:6(3), 2:6, 5:7, 7:5, 1:0, a nakon toga je istakao zbog čega je sve (ne)zadovoljan.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Pojasnio je kako je video taj meč i zbog čega mu je bilo toliko teško.

„Drago mi je da sam uspeo da izvučem na mišiće. Težak meč, imao sam osećaj da igram protiv zida, u nekim momentima nisam znao šta da radim. Uslovi su ovde očajni, sporo je i teško, što mi nikako ne odgovara. Odigrao sam bolje nego prethodnih nedelja i uspeo nekako da pobedim“, poručio je Kecmanović.

PROČITAJTE JOŠ

Spasao je dve meč lopte u četvrtom setu, a osvrnuo se i na taj trenutak.

„Bio je brat, dao je jednu duplu, ispoštovao me maksimalno (smeh). Pokušavao sam da ne odustanem, da dam sve od sebe i danas je upalilo.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Ironično je odgovorio i na predstojeći izazov u vidu Lorenca Musetija koji je uspeo da sruši povratnika na ATP tur Rajlija Opelku.

„Neće se mnogo trčati, isto lagano. Da se oporavim što bolje mogu… Dobio sam ga prošli put, ko zna, sve može da se desi. Sutra ćemo da spremamo meč, on igra dobro u poslednje vreme.“

Izuzetno je vruće na terenu, a to je i sam najbolje opisao.

„Nije toliko vruće koliko je sparno. Već posle prvog seta sam se cedio. Sreća pa se sunce sklonilo iza oblaka, tada je bilo malo lakše.“

Nišioka je predao meč zbog strašnih grčeva, a Kecmanović mu je u jednom trenutku prišao. Otkrio je i šta mu je rekao.

„Hoćeš vodu hoćeš gel, ali to kada se desi, moraš da istrpiš i to je to.“

Foto: Nova.rs

Istakao je i zbog čega mu ne odgovaraju uslovi tokom ovog dela godine.

„Volim SAD, ali nemam neke rezultat ovde. Vilson lopte mi ne odgovaraju – bušne su, lake, teško se kontrolišu, u Sinsinatiju, leti na sve strane. A ovde je lopta kao kamen. Svi su rekli da su užasne lopte ovde u SAD, nisam samo ja. Mnogo se menjaju lopte“.

Istakao je i da radi na fizičkoj spremi i skidanju kilaže.

„Dobar sam. Bio sam malo jači, ali sad sam OK. Igram dobro cele godine, u SAD sad nije išlo kako treba, ali dobro.“

Zna i šta želi da unapredi.

„Uvek fizički mogu da budem još bolji, da budem brži, niži na lopti, da oduzimam više vremena protivniku i da budem agresivniji. Servis bi takođe mogao da bude bolji. Mislim da još nisam lupio plafon.“

Publika u Beogradu će ga gledati na ATP turniru od 3. do 9. novembra, ali nije siguran da će nastupiti za reprezentaciju.

„Igraću Beograd, za Dejvis kup ćemo da vidimo“, završio je Kecmanović.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar