Miomir Kecmanović igra protiv Sumita Nagala na Vimbldonu
Foto: Nova.rs

Miomir Kecmanović je pobedom nad Sumitom Nagalom od 3:1 (6:2, 3:6, 6:3, 6:4) uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Furiozno je Kecmanović ušao u meč, dobio je prva četiri gema, pa je prvi deo igre rutinski dobio sa 6:2, i činilo se da će bez ikakvih problema proći dalje.

No, u drugom setu totalna promena – Kecmanović je stao, Nagal je ubacio u brzinu iznad, počeo je Indijac da „leti“ po terenu i da pogađa linije, a nakon razmene brejkova u drugom i trećem gemu Kecmanovićev rival je od rezultata 3:3 ušao u seriju, vezao tri gema i sa 6:3 stigao do 1:1.

U trećem setu Kecmanović je uspeo da slomi otpor rivala, povede 4:1, potom odbije dve brejk-prilike i povede sa 2:1 nakon 6:3, i činilo se da je sve na njegovoj strani.

Izgledao je dobro, pogađao sve, Nagal je počeo da greši, pa je tako Kecmanović stigao do brejka u četvrtom setu nakon duple greške rivala pri servisu, potom do još jednog brejka nakon što je Nagal lopticu zakucao u mrežu pri pokušaju smeča, ali je uspeo Indijac da vrati jedan brejk.

No, na 3:1 oduzeo je ponovo servis rivalu Kecmanović, a potom drugu šansu na svoj servis pretvorio u prolaz dalje.

U drugoj rundi ga očekuje Talon Grikspor iz Holandije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar