Kasper Rud, meč sa Novakom Đokovićem Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kasper Rud imao je težak dan na Rolan Garosu, a izgleda da je uspeo da isprati i šta se dešavalo na epskom meču Novaka Đokovića i Lorenca Musetija.

Srbin i Italijan su započeli svoj duel treće runde Rolan Garosa tek oko 23 sata, a završili su ga oko tri sata iza ponoći.

Ukupno su Đoković i Museti igrali četiri sata i 32 minuta, a ne zaboravite da posle toga sledi oporavak, razgovor sa novinarima, malo druženja sa najvernijim navijačima…

PROČITAJTE JOŠ:

Ko zna kada su teniseri bili u krevetu u noći između subote i nedelje.

Ni Rud nije mnogo bolje prošao, pošto je meč sa Tomasom Martinom Ečeverijem završio takođe iza ponoći, ali je slavio sa 3:1 u setovima.

Zbog svih tih događaja, Rud je imao kritike na račun organizatora turnira.

„Može li se tenis smatrati za najteži sport na svetu? U kom drugom sportu moraš da igrač više od četiri sata u tri ujutru?“, napisao je sedmi teniser sveta na društvenim mrežama.

Đokoviću i Musetiju je bilo najteže, ali daleko od toga da je Rud dobro prošao, bar što se termina tiče.

„Završio sam svoju partiju pre dva časa. Posle sam morao da vozim statični bicikl 15 minuta, razgovaram sa novinarima, kupam se u ledu deset minuta, istuširam se i ponovo odem na masažu. I sada sam na tretmanu“, opisao je Norvežanin.

Rud je jedan od najvećih favorita na Rolan Garosa, gde je već dvaput igrao u finalu. Prošle godine je baš u borbi za titulu poražen od Novaka Đokovića, dok bi ove sa Srbinom mogao da se sastane u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare