Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski teniser Lijam Broudi eliminisao je sa Vimbldona Kaspera Ruda u drugom kolu turnira posle pet odigranih setova.

Broudi, 142. teniser na ATP listi je potpuno neočekivano sa 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 i 6:0 šokirao Norvežanina koji je u petom setu potpuno pao i opravdano izgubio.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je do sada najveća senzacija turnira, jer je četvrti igrač planete izgubio od 138 pozicija slabije rangiranog, iako je dan ranije Jirži Veseli sa 528. mesta izbacio Sebastijana Kordu. Veseli je ranijih godina ipak bio u društvu jačih tenisera.

Ipak, Rud je Top 10 igrač i čovek koji je igrao finala na tri od pet prethodnih grend slemova, dok je Broudiju ovo pobeda dosadašnje karijere.

Britanac je na neki način očistio i put Novaku Đokoviću ka tituli, pošto je Novak mogao da se ukrsti sa Rudom u polufinalu Vimbldona. Đoković se pre samo nekoliko nedelja sa Rudom sastao u finalu Rolan Garosa u Parizu, pobedio ga je i uzeo rekordnu 23. grend slem titulu.

Tri sata i 28 minuta bilo je potrebno Lijamu za spektakularan preokret i to pre svega zbog toga kako je realizovao poene na drugi servis, gde je Rud bio veoma slab.

Broudi je imao 55 direktnih poena i 49 neiznuđenih grešaka, dok je Rud imao 42 vinera i 53 greške, pa nije na kraju ni mogao da se raduje.

Gubio je Britanac u prvom setu jer je Rud prvi poveo brejkom sa 3:1. Nije mu prednost dugo potrajala jer je ispustio dva svoja servisa i Broudi je najpre poravnao, a onda drugim brejkom poveo 4:3 i kasnije rešio set u svoju korist.

U drugom i trećem je Rudu bio dovoljan po jedan brejk, za 3:1, odnosno za 5:4 i očekivalo se da će ovaj drugi posebno uzdrmati Broudija.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Umesto toga, publika koja je stajala iza njega, pomogla mu je da brejkom otvori četvrti set i da povede 2:0, pa da sačuva prednost do kraja.

To je više traga ostavilo na Rudu, koji u petom setu kao da nije ni postojao na terenu. Očajno je servirao, još gore uzimao poene na svom servisu, napravio je osam grešaka, dok je Broudi baš tada počeo da se raspucava i imao je 15 vinera.

Tako je i naređao tri brejka, kojima je završio posao i otišao dalje na turniru, gde ga sada čeka Denis Šapovalov koji je izbacio Gregoara Barerea u tri seta.

BONUS VIDEO: Novakov dobar potez za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar