Botik van de Zandshulp napravio je senzaciju godine jer je sa 6:1, 7:5, 6:4 eliminisao Karlosa Alkaraza sa US Opena u drugom kolu.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Možda je ovo i jedna od najvećih senzacija svih vremena. Desilo se sve za samo dva sata i 20 minuta tenisa. Mnogi će se setiti situacija kada je Dastin Braun izbacio Rafaela Nadala sa Vimbldona ili kada je Denis Istomin uspeo da iznenadi Novaka Đokovića na Australijan openu. Ovo je vrlo, vrlo blizu tog nivoa.

PROČITAJTE JOŠ

Pogledajte reakcije Španca i Holanđanina nakon poslednjeg poena. Van de Zandshulp nije sebi ni dozvolio da slavi, Alkaraz je samo želeo što pre da pobegne sa terena. Ni publika nije znala kako da reaguje. Sve ovo dovoljno govori koliko je ovo iznenađenje i šta je upravo uradio 74. teniser sveta koji je sebi obezbedio mesto na listi najvećih senzacija ikada.

Od Vimbldona 2021. godine kada je ispao u osmini finala Alkaraz je uvek stizao barem do četvrtfinala. Tog 28. juna je ujedno i poslednji put doživeo poraz na grend slemu sa 3:0 i to mu je priredio Danil Medvedev.

Alkaraz nije ličio na sebe, promašivao je sve ono što inače pogađa kao od šale i to je promašiovao u nizu. Kada je napravio duplu servis grešku da dođe do dva seta zaostatka svi su znali da nešto ozbiljno ne štima.

Nikada nije uspeo da se vrati nakon dva seta zaostatka, a to nije uspeo ni ovog petka rano ujutru.

Koliko je ovo iznenađenje najbolje govori podatak da Holanđanin čitave sezone nije uspeo da slavi na dva meča zaredom na ATP turu (dosta uspešniji na čelendžerima). Ovo mu je ujedno i druga Top 5 pobeda u karijeri. Možda i pobeda karijere.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar