Karlos Alkaraz je odbranio titulu na mastersu u Madridu, a izgleda da je dobio svu podršku koju je mogao. Barem tako tvrdi Danijela Hantuhova, legendarna slovačka teniserka.

Karlos Alkaraz je osvojio titulu na mastersu u Madridu pobedom nad Jan-Lenardom Štrufom sa 6:3, 3:6, 6:3, ali je imao svu moguću podršku organizatora.

PROČITAJTE JOŠ

Kao domaći teniser je još jednom dobio specijalan tretman što je je otkrila Hantuhova.

„Jednu stvar želim da naglasim, ljudi koji održavaju teren su ga dva puta zalili otkako smo počeli da pričamo. Čini mi se da pokušavaju da teren učine što sporijim je moguće kako bi Karlos lakše vraćao servis“, raskrinkala je Slovakinja organizatore koji se već nalaze na udaru zbog „prikrivene mizoginije“. Naime, ženskom dublu nije dozvoljeno da se obrati javnosti nakon pobede, a takođe je i Arina Sabalenka za rođendan dobila neuporedivo manju tortu od Alkaraza. Tako je počela prava bura na mrežama.

Ipak, Hantuhova je otkrila da li postoji prednost kada si domaći teniser.

„Naravno. Posebno na šljaci. To smo uvek očekivali kada igraš protiv Španca ovde (u Španiji) ili u Italiji protiv Italijana.“

Alkaraz će ukoliko samo izađe na teren u Rimu biti opet prvi teniser planete. Naime, on trenutno ima pet bodova manje od Đokovića, ali će dobiti 10 u slučaju da nastupi u drugom kolu turnira.

BONUS VIDEO Magija Novaka Đokovića za brejk protiv Musetija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar