Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Slavio je Španac Karlos Alkaraz protiv Danila Medvedeva sa 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4 u polufinalu Vimbldona i tako je potencijalno zakazao revanš sa Novakom Đokovićem u finalu, koji će ipak prvo morati da savlada Lorenca Musetija u polufinalu.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

„Drago mi je što smo igrali bez krova, različiti su uslovi, srećan sam kako sam odigrao. Počelo je dobro za njega, dominirao je, igrao je odličan tenis, servirao je sjajno, bilo mi je teško. Tek posle 3:1 u drugom setu uspeo sam da nađem pravu igru koju sam tražio, dobro sam se kretao. Mislim da sam odigrao dobar meč“, rekao je Alkaraz na terenu posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

Španski teniser je naglasio da je pokušavao da nametne svoju igru, kao i da je bilo teško pobediti Medvedeva.

„Pokušavao sam različite stvari, pokušavao sam da idem na duže razmene, išao sam na mrežu koliko sam mogao, hteo sam da nekako razbijem njegovu igru. Pokušavao sam da nametnem svoju igru, bilo je teško pobediti“, rekao je Alkaraz.

Alkaraz je branilac titule na Vimbldonu, pošto je u finalu prošle godine pobedio Novaka Đokovića 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

Na kraju je i pecnuo publiku na Vimbldonu, pošto će u nedelju selekcija Španije igrati finale Evropskog prvenstva protiv Engleske.

Publika se nasmejala, dok su neki uzviknuli koju lošu reč ka Alkarazu.

„Nisam nov više, nisam znao kako ću se osećati pre tog finala. Očekujem težak meč, dobar tenis, pogledaću drugo polufinale, radujem se finalu. U nedelju će biti dobar dan za sve Špance pošto će i fudbalska reprezentacija igrati finale Evropskog prvenstva protiv Engleske. Nisam rekao da će Španija da pobedi, rekao sam da će biti zabavan dan“, zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića kad je čuo da je Novak u polufinalu, poklonio se Đokoviću i poručio: To ne može svako, samo on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar