Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Lorencom Musetijem iz Italije u tri seta.

Alkaraz je za dva sata i 11 minuta završio posao u meču sa Musetijem koga je savladao sa 6:3, 6:2 i 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Identičan rezultat za 12 minuta manje je ostvario istog dana i Novak Đoković protiv Huan Pabla Variljasa u svom meču osmine finala.

Sve sem prvih nekoliko gemova prvog seta bilo je dobro za Musetija. Tada je uhvatio Alkaraza „nezagrejanog“ i napravio je brejk u prvom gemu i otišao na 2:0.

Već od tog trenutka se Karlitos razigrao i vratio je brejk za 2:2, pa do kraja seta pregazio perspektivnog rivala.

Drugi set je doneo potpuno obrnutu situaciju. Museti je odmah izgubio svoj servis, ali je onda on „pokazao zube“. Imao je nekoliko dobrih udaraca, tek toliko da se vrati na 2:2.

Međutim, odmah je dopustio protivniku novi brejk, a Alkaraz je do kraja tog dela igre brejkom za 5:2 potpuno dotukao Musetija.

A kada se Španac na početku trećeg seta izvukao i sprečio dve šanse Musetija da oduzme servis Karlosu, meč je bio rešen.

Usledila su dva brejka Alkaraza koji je dominirao u svim segmentima igre. Počev od procenata servisa i čak 42 vinera, naspram 17 koliko je imao Museti, pa do realizacije poena na prvi i drugi servis.

Neiznuđenih grešaka je Španac imao jednak broj kao njegov protivnik, po 23, pa nije bilo dileme ko je uz Đokovića glavni favorit da osvoji „trofej musketara“.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu