Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte)

Nije želeo da verbalno zapreti, iako mu je cilj definitivno isti kao i Novaku Đokoviću - osvajanje titule u Melburnu.

Karlos Alkaraz je savladao Rišara Gaskea sa 7:6(5), 6:1, 6:2 i plasirao se u drugu rundu Australijan opena, a nakon toga se čini da ga je više začudilo pitanje nego sve što se dešavalo na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je sakupio 36 nedelja na vrhu ATP liste, a trenutno je drugoplasiran, ali ima šanse da osvajanje titule dođe do prvog mesta na svetu. Zapravo i u još nekim, ali mnogo manje verovatnim scenarijima.

„Nisam znao da mogu da postanem broj jedan. Jedna od najboljih stvari koje mogu da uradim je da ne razmišljam o poenima, odbrani titula. Treba samo da se fokusiram na to da budem svoj, da igram svoj tenis i popravim stvari koje moram“, rekao je Alkaraz po završetku meča.

Osvrnuo se i na činjenicu da je još jednom sam na turniru bez Huana Karlosa Ferera, trenera, koji je morao da ostane u Španiji nakon operacije.

„Huan Karlos je imao operaciju. To je nešto što se svakom može dogoditi. Oporavlja se i nadam se da će biti pored mene do kraja sezone. Razgovaramo svaki dan. Nije tu, ali kao da jeste. Dopisujemo se svaki dan pre mečeva“, dodao je Španac.

BONUS VIDEO Godina u kojoj je Novak Đoković obarao rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar